SO
- Startpagina SO
- Structuur SO
- 1e graad SO
- 3e graad SO
- 7e jaren
- Scholenzoeker SO
- Scholen en infomomenten
- Duaal leren
- Leren & werken
- OKAN
- Zoek studierichting
- Zoeken via studiedomeinen
- Zoeken via finaliteiten
- Zoeken via studiegebied
- Zoeken via belangstelling
- Studierendement
- Examencommissie SO
- -18j + buiten Vlaanderen
- Internaten
- Rapport schoolverlaters VDAB
- Privé-scholen
- Info voor schoolverlaters
- Keuzerooster
- Filmpjes
- Doorlichtingsverslagen
BuSO
Bakkerij - Tweede graad - BSO
Studierichting "Bakkerij" |
|
Eenvoudige en lekkere brood- en banketbakkerijproducten bereiden en proeven lijkt je wel wat… Je in het maken van verschillende soorten degen en beslag. In het bakken en het afwerken van baksels. Uiteraard leer je ook je eigen creativiteit gebruiken tijdens deze opdrachten. Je leert de kostprijs van grondstoffen berekenen, de juiste maten, gewichten en hoeveelheden uit recepten opvolgen. Je leert hoe je producten dient te bewaren en hoe je je lekkere broodjes en gebak kan verpakken met het oog op de verkoop. Je leert hoe je je werk in een (banket)bakkerij moet plannen en organiseren. Daarnaast is er ook aandacht voor veilig, milieubewust en hygiënisch werken en leer je rekening houden met voedselveiligheid, voedingswaarde en gezondheid. |
Bakkerij - Tweede graad - BSO |
Eenvoudige en lekkere brood- en banketbakkerijproducten bereiden en proeven lijkt je wel wat… Je in het maken van verschillende soorten degen en beslag. In het bakken en het afwerken van baksels. Uiteraard leer je ook je eigen creativiteit gebruiken tijdens deze opdrachten. Je leert de kostprijs van grondstoffen berekenen, de juiste maten, gewichten en hoeveelheden uit recepten opvolgen. Je leert hoe je producten dient te bewaren en hoe je je lekkere broodjes en gebak kan verpakken met het oog op de verkoop. Je leert hoe je je werk in een (banket)bakkerij moet plannen en organiseren. Daarnaast is er ook aandacht voor veilig, milieubewust en hygiënisch werken en leer je rekening houden met voedselveiligheid, voedingswaarde en gezondheid. |
4e leerjaar ASO | 4e leerjaar TSO | 4e leerjaar KSO | 4e leerjaar BSO | Leertijd Deeltijds BSO |
Welke lessen krijg ik in "Bakkerij" ?
Waar kan ik "Bakkerij" volgen ?
Wie wordt toegelaten tot "Bakkerij" ?
Mag ik tijdens het schooljaar nog veranderen ?
Wat na "Bakkerij" ?
Interessante links