
OKAN - secundair onderwijs
Onthaalonderwijs Anderstalige Nieuwkomers (OKAN)Omschrijving onthaalonderwijs: Het onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers heeft tot doel anderstalige leerlingen, die onlangs in België zijn aangekomen, op te vangen, hen zo snel mogelijk Nederlands te leren en hen te integreren in de onderwijsvorm en studierichting die het nauwst aansluit bij de individuele capaciteiten van deze anderstalige nieuwkomer. Je kan alle info vinden op de site van onderwijs.vlaanderen. Wie?Anderstalige nieuwkomers in het secundair onderwijs zijn leerlingen die op de datum van hun inschrijving of op 1 september volgend op de inschrijving gelijktijdig aan al de volgende voorwaarden voldoen:
De school kan voor individuele leerlingen in uitzonderlijke omstandigheden van de 1ste, de 2de en de 5de toelatingsvoorwaarde afwijken. Voor meer informatie hierover neemt u best contact op met de school van uw keuze.
Een anderstalige nieuwkomer die officieel verblijft in een open asielcentrum en die op 31 december volgend op de aanvang van het schooljaar minstens twaalf jaar en geen achttien jaar geworden is, kan ook als regelmatige leerling tot het onthaaljaar worden toegelaten. Wat na?Na het OKAN-jaar kan een leerling verdergaan in het vervolgonderwijs. Dit kan binnen het secundair onderwijs, het volwassenenonderwijs of naar andere opleidingen. Hij moet dan wel rekening houden met toelatingsvoorwaarden van de studierichting waar hij wil naartoe gaan. De leerling wordt bij de overstap geholpen door de vervolgschoolcoach. Waar kan ik Onthaalonderwijs in Vlaanderen volgen?Meer infoOmzendbrief onthaalonderwijs SO |