Gespecialiseerd verkoper slagerij duaal - Derde graad - BSO

Studierichting "Gespecialiseerd verkoper slagerij duaal"

Ben je iemand die het best leert vanuit de praktijk én graag een diploma behaalt, dan is deze opleiding misschien geknipt voor jou. Duale opleidingen bestaan immers uit leren op school + leren op de werkvloer.

Voor elke duale opleiding bestaat 1 standaardtraject.
Gedetailleerde info over het standaardtraject van gespecialiseerd verkoper slagerij duaal (specialisatiejaar bso).pdf (571 kB) in 7 BSO.
Hierin staat beschreven wat jij moet leren op vlak van:

  • algemene vorming
    Algemene vorming krijg je op school. Deze bestaat uit het Project Algemene vakken, Frans of Engels, Lichamelijke Opvoeding, vakoverschrijdende eindtermen SO en lessen Levensbeschouwing.
    De algemene vorming wordt ofwel apart gegeven ofwel ( deels) geïntegreerd in de beroepsgerichte vorming.

  • beroepsgerichte vorming.
    Beroepsgerichte vorming krijg je vnl. op je reële werkplek. Ook op school wordt een deel van deze vorming gegeven.
    De beroepsgerichte vorming is gebaseerd op volgende Beroepskwalificatie:

    • verkoper slagerij

Je brengt heel wat opleidingstijd door op de werkvloer. Concreet gaat het over minstens 20 u/week (gemiddeld en op jaarbasis). Zo wordt je opleiding direct realistisch.

Je  beroepsgerichte opleiding kan lineair (jaarsysteem) of modulair (opgedeeld in clusters) georganiseerd worden.
De school beslist hoe je opleiding er uit ziet en volgt deze op, in nauwe samenwerking met de mentor/werkplek.

Je sluit een bezoldigde overeenkomst alternerende opleiding af.
Als je binnen de vastgelegde termijn* geen overeenkomst hebt afgesloten, moet je met de duale opleiding stoppen.

*= binnen de 20 opleidingsdagen vanaf de start van de 1e lesbijwoning of vanaf het beëindigen van een eerdere overeenkomst

Deze opleiding wordt momenteel nergens ingericht! Deze opleiding wordt momenteel nergens ingericht!

Gespecialiseerd verkoper slagerij duaal - Derde graad - BSO

 

Ben je iemand die het best leert vanuit de praktijk én graag een diploma behaalt, dan is deze opleiding misschien geknipt voor jou. Duale opleidingen bestaan immers uit leren op school + leren op de werkvloer.

Voor elke duale opleiding bestaat 1 standaardtraject.
Gedetailleerde info over het standaardtraject van gespecialiseerd verkoper slagerij duaal (specialisatiejaar bso).pdf (571 kB) in 7 BSO.
Hierin staat beschreven wat jij moet leren op vlak van:

  • algemene vorming
    Algemene vorming krijg je op school. Deze bestaat uit het Project Algemene vakken, Frans of Engels, Lichamelijke Opvoeding, vakoverschrijdende eindtermen SO en lessen Levensbeschouwing.
    De algemene vorming wordt ofwel apart gegeven ofwel ( deels) geïntegreerd in de beroepsgerichte vorming.

  • beroepsgerichte vorming.
    Beroepsgerichte vorming krijg je vnl. op je reële werkplek. Ook op school wordt een deel van deze vorming gegeven.
    De beroepsgerichte vorming is gebaseerd op volgende Beroepskwalificatie:

    • verkoper slagerij

Je brengt heel wat opleidingstijd door op de werkvloer. Concreet gaat het over minstens 20 u/week (gemiddeld en op jaarbasis). Zo wordt je opleiding direct realistisch.

Je  beroepsgerichte opleiding kan lineair (jaarsysteem) of modulair (opgedeeld in clusters) georganiseerd worden.
De school beslist hoe je opleiding er uit ziet en volgt deze op, in nauwe samenwerking met de mentor/werkplek.

Je sluit een bezoldigde overeenkomst alternerende opleiding af.
Als je binnen de vastgelegde termijn* geen overeenkomst hebt afgesloten, moet je met de duale opleiding stoppen.

*= binnen de 20 opleidingsdagen vanaf de start van de 1e lesbijwoning of vanaf het beëindigen van een eerdere overeenkomst

 

Voorbereidend jaar Se-n-Se Voorbereidend jaar

Se-n-Se
7de specialisatiejaar

6e leerjaar ASO

6e leerjaar TSO

6e leerjaar KSO

6e leerjaar BSO


Leertijd
Deeltijds BSO

5e leerjaar ASO

5e leerjaar TSO

5e leerjaar KSO

5e leerjaar BSO

 

Situering binnen studiegebied "Voeding"

 
Tweede graad Derde graad Se-n-Se / 7e jr. / Voorbereidend jr.

Brood en banket (TSO)
Hotel (TSO)
Slagerij en vleeswaren (TSO)
Voedingstechnieken (TSO)
Brood- en banketbakkerij (BSO)
Restaurant en keuken (BSO)
Slagerij en vleeswarenbereiding (BSO)

Bakkerijtechnieken duaal (TSO)
Brood en banket (TSO)
Hospitality (TSO)
Hotel (TSO)
Slagerij en vleeswaren (TSO)
Voedingstechnieken (TSO)
Brood- en banketbakkerij duaal (BSO)
Brood- en banketbakkerij en confiserie (BSO)
Grootkeuken (BSO)
Grootkeuken en catering duaal (BSO)
Restaurant en keuken (BSO)
Slagerij duaal (BSO)
Slagerij en verkoopsklare gerechten (BSO)

Assistent voedingsindustrie (TSO)
Bakkerijtechnieken (TSO)
Butler-Intendant (TSO)
Hotelbeheer (TSO)
Vleeswarentechnieken (TSO)
Banketaannemer-traiteur (BSO)
Banketbakkerij-chocoladebewerking (BSO)
Chocolatier duaal (BSO)
Dieetbakkerij (BSO)
Gemeenschapsrestauratie (BSO)
Gespecialiseerd verkoper slagerij duaal (BSO)
Grootkeukenkok duaal (BSO)
Hotelonthaal (BSO)
Hotelreceptionist duaal (BSO)
Kok duaal (BSO)
Restaurantbedrijf en drankenkennis (BSO)
Slagerij - Fijnkosttraiteur (BSO)
Specialiteitenrestaurant (BSO)
Wereldgastronomie (BSO)

 

Welke lessen krijg ik?

Waar kan ik "Gespecialiseerd verkoper slagerij duaal" volgen ?

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op arrondissement:
Filteren op gemeente:
Filteren op net:
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op schooleigenschap:
 
   

Wie wordt toegelaten tot "Gespecialiseerd verkoper slagerij duaal" ?

Wat na "Gespecialiseerd verkoper slagerij duaal" ?

Mag ik tijdens het schooljaar nog veranderen ?

Wat na "Gespecialiseerd verkoper slagerij duaal" ?

Se-n-Se

Je kan verder studeren in alle Se-n-Se opleidingen tso/kso (secundair na secundair) van hetzelfde studiegebied waarin je je diploma secundair onderwijs hebt behaald. 
De Se-n-Se opleidingen binnen het studiegebied Voeding worden hieronder opgesomd.
Je kan er rechtstreeks in starten.
Dit betekent niet dat alle overgangen evident zijn.  
Als je kiest voor een Se-n-Se uit een ander studiegebied, heb je de toestemming nodig van de toelatingsklassenraad van de school.

Dit zijn de Se-n-Se-jaren van dit studiegebied:


Bakkerijtechnieken (TSO - Se-n-Se)

Butler-Intendant (TSO - Se-n-Se)

Hotelbeheer (TSO - Se-n-Se)

Vleeswarentechnieken (TSO - Se-n-Se)

Voedselbehandeling (TSO - Se-n-Se)

HBO

Het hoger beroepsonderwijs positioneert zich op niveau 5 van de Vlaamse kwalificatiestructuur; vandaar de roepnaam HBO5. Het maakt deel uit van het hoger onderwijs en situeert zich qua niveau net onder de professionele bachelor. 
De opleidingen uit het HBO bereiden voor op het uitoefenen van een beroep. 
Er zijn twee soorten:
- de graduaatsopleidingen 
- de opleiding hoger beroepsonderwijss Verpleegkunde. 
Let wel dat de toelatingsvoorwaarden voor beide soorten verschillen, maar met een diploma secundair kan je altijd starten in elke opleiding van het HBO5. Controleer daarom goed de toelatingsvoorwaarden.

Via deze link kan je meer lezen over de graduaatsopleidingen, het aanbod, ….

Professionele Bachelors

Met een diploma secundair mag je starten in een professionele bacheloropleiding.
Na het tso is de overstap naar een inhoudelijk verwante richting meestal haalbaar.
Houd bij je keuze zeker rekening met je vooropleiding. De studierendementscijfers die bij elke richting vermeld worden onder het gelijknamige tabblaadje, informeren je over gemaakte keuzes en gemiddeld studiesucces.
Na het bso is dit veel minder vanzelfsprekend owv de beperkte theoretische vooropleiding. 

Academische Bachelors

Met een diploma secundair mag je starten in de meeste academische bacheloropleidingen.
Voor enkele opleidingen gelden extra toelatingsvoorwaarden.
Let wel dat deze opleidingen sterk theoretisch zijn en dat een instap na tso, en vooral na bso, zeker niet vanzelfsprekend is.
Deze opleidingen worden meestal door een universiteit georganiseerd.  
Uitzonderingen hierop zijn de opleidingen \'Nautische wetenschappen\', georganiseerd door de Hogere Zeevaartschool en de kunstrichtingen in de studiegebieden \'Muziek en Podiumkunsten\' en \'Audiovisuele en Beeldende Kunst\', die door een School of Arts worden georganiseerd.
De academische opleidingen zijn voor de theorie een pak moeilijker dan de professionele bachelors. De studierendementscijfers die bij elke richting vermeld worden onder het gelijknamige tabblaadje, informeren je over gemaakte keuzes en gemiddeld studiesucces.
Je doet er goed aan je keuze en je kansen op studiesucces vooraf grondig te bespreken met je ouders, leerkrachten, het CLB,...

Voorbereidend jaar

Met je diploma secundair kan je verder studeren in een voorbereidend jaar.
Deze worden ingericht in het aso en het kso als voorbereiding op het hoger onderwijs. 
In het aso gaat het om een jaar dat tekorten in de vooropleiding wiskunde en wetenschappen wil bijwerken.
In het kso bereiden deze jaren voor op de artistieke toelatingsproeven van het hoger onderwijs.
Sommige voorbereidende jaren worden in geen enkele school ingericht.
Dit kan jaarlijks wijzigen. 

7de specialisatiejaren BSO

Je mag ook nog een ander specialisatiejaar bso volgen.
Wil je een richting uit een ander studiegebied, dan moet de toelatingsklassenraad dit toestaan. 

Dit zijn de mogelijkheden:

Banketaannemer-traiteur (BSO - Derde leerjaar)

Banketbakkerij-chocoladebewerking (BSO - Derde leerjaar)

Dieetbakkerij (BSO - Derde leerjaar)

Gemeenschapsrestauratie (BSO - Derde leerjaar)

Hotelonthaal (BSO - Derde leerjaar)

Hotelreceptionist duaal (BSO - Derde leerjaar)

Restaurantbedrijf en drankenkennis (BSO - Derde leerjaar)

Slagerij - Fijnkosttraiteur (BSO - Derde leerjaar)

Specialiteitenrestaurant (BSO - Derde leerjaar)

Wereldgastronomie (BSO - Derde leerjaar)