BuSO Opleidingsvorm 4 - Brood- en banketbakkerij  

Beschrijving van de richting "Brood- en banketbakkerij" (OV 4 )

BROOD-EN BANKETBAKKERIJ is een praktische studierichting.
Vakmensen en gastdocenten geven regelmatig demonstraties en jij mag zelf veel oefenen.

Na je studies kan je zowel terecht in ambachtelijke en industriële bakkerijen als in toeleveringsbedrijven.

Het is niet alleen belangrijk dat jij graag bakt; klanten met allerlei lekkers willen verwennen en beschikken over een grote dosis creativiteit zijn even noodzakelijk.

Tijdens je opleiding leer je de verschillende producten en machines kennen die gebruikt worden in een bakkerij. Je leert op een veilige en hygiënische manier verschillende soorten brood, taart en gebak, suikerstukjes, ijs en marsepeinfiguurtjes maken.
Ook chocoladebewerking staat op het programma.

Als je voor deze studierichting kiest zal je beroepskledij en –materieel moeten kopen.
Dit is best duur maar later komen deze aankopen meestal goed van pas.

Let op: Voor de studierichtingen waarin je rechtstreeks in contact komt met voeding moet je bijkomend een medisch attest hebben waaruit blijkt dat je medisch geschikt bent om met voedingswaren te werken!
Je hoeft dit attest maar 1 keer aan te vragen tijdens je secundaire studies.
De geschiktheidsverklaring is immers geldig voor de rest van je (ononderbroken) secundaire studies waarin je werkt rond voeding.
Een arts, aangesteld door de school, dient dit attest uit te reiken vóór 1 oktober van het schooljaar.
Schrijf je je later in dan dient dit attest onmiddellijk uitgereikt te worden.
Meer info nodig? Contacteer je school of je CLB.

 

Waar kan ik "Brood- en banketbakkerij" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

 

Wat kan je behalen na "Brood- en banketbakkerij" ? (OV 4 - G2)

 

Interessante links

Buitengewoon onderwijs:





BuSO Opleidingsvorm 4 - Brood- en banketbakkerij  

Beschrijving van de richting "Brood- en banketbakkerij" (OV 4 )

BROOD-EN BANKETBAKKERIJ is een praktische studierichting.
Vakmensen en gastdocenten geven regelmatig demonstraties en jij mag zelf veel oefenen.

Na je studies kan je zowel terecht in ambachtelijke en industriële bakkerijen als in toeleveringsbedrijven.

Het is niet alleen belangrijk dat jij graag bakt; klanten met allerlei lekkers willen verwennen en beschikken over een grote dosis creativiteit zijn even noodzakelijk.

Tijdens je opleiding leer je de verschillende producten en machines kennen die gebruikt worden in een bakkerij. Je leert op een veilige en hygiënische manier verschillende soorten brood, taart en gebak, suikerstukjes, ijs en marsepeinfiguurtjes maken.
Ook chocoladebewerking staat op het programma.

Als je voor deze studierichting kiest zal je beroepskledij en –materieel moeten kopen.
Dit is best duur maar later komen deze aankopen meestal goed van pas.

Let op: Voor de studierichtingen waarin je rechtstreeks in contact komt met voeding moet je bijkomend een medisch attest hebben waaruit blijkt dat je medisch geschikt bent om met voedingswaren te werken!
Je hoeft dit attest maar 1 keer aan te vragen tijdens je secundaire studies.
De geschiktheidsverklaring is immers geldig voor de rest van je (ononderbroken) secundaire studies waarin je werkt rond voeding.
Een arts, aangesteld door de school, dient dit attest uit te reiken vóór 1 oktober van het schooljaar.
Schrijf je je later in dan dient dit attest onmiddellijk uitgereikt te worden.
Meer info nodig? Contacteer je school of je CLB.

Waar kan ik "Brood- en banketbakkerij" volgen ? (OV 4 - G2)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wat kan je behalen na "Brood- en banketbakkerij" ? (OV 4 - G2)