SO
- Startpagina SO
- Structuur SO
- 1e graad SO
- 3e graad SO
- 7e jaren
- Scholenzoeker SO
- Scholen en infomomenten
- Duaal leren
- Leren & werken
- OKAN
- Zoek studierichting
- Zoeken via studiedomeinen
- Zoeken via finaliteiten
- Zoeken via studiegebied
- Zoeken via belangstelling
- Studierendement
- Examencommissie SO
- -18j + buiten Vlaanderen
- Internaten
- Rapport schoolverlaters VDAB
- Privé-scholen
- Info voor schoolverlaters
- Keuzerooster
- Filmpjes
- Doorlichtingsverslagen
BuSO
BuSO Opleidingsvorm 4 - Brood- en banketbakkerij en confiserie
Beschrijving van de richting "Brood- en banketbakkerij en confiserie" (OV 4 ) |
|
Deze veelzijdige richting is zeer praktijkgericht. Je krijgt slechts weinig algemeen vormende vakken. Dank zij de vele praktijkuren kan je op het einde van de 3de graad zelfstandig verschillende soorten brood, harde en zachte broodjes, gebak en taarten bakken. Tijdens je stages leer je het reilen en zeilen in de banketbakkerij efficiënt organiseren, de winkelverkoop voorbereiden en verzorgde en smakelijke afgewerkte producten leveren. In deze richting besteed je heel wat geld aan de aankoop van beroepsmateriaal en -kledij. Dat is echter geen verloren geld: meestal kan alles later nog gebruikt worden. Een allergie aan bepaalde grondstoffen kan een tegenindicatie zijn voor deze opleiding. Hou er ook rekening mee dat je in deze beroepssector \\\'s morgens vroeg begint te werken en ook in het weekend. |
Waar kan ik "Brood- en banketbakkerij en confiserie" volgen ?
Wat kan je behalen na "Brood- en banketbakkerij en confiserie" ? (OV 4 - G3) |
Interessante links
BuSO Opleidingsvorm 4 - Brood- en banketbakkerij en confiserie |
Beschrijving van de richting "Brood- en banketbakkerij en confiserie" (OV 4 ) |
|
Deze veelzijdige richting is zeer praktijkgericht. Je krijgt slechts weinig algemeen vormende vakken. Dank zij de vele praktijkuren kan je op het einde van de 3de graad zelfstandig verschillende soorten brood, harde en zachte broodjes, gebak en taarten bakken. Tijdens je stages leer je het reilen en zeilen in de banketbakkerij efficiënt organiseren, de winkelverkoop voorbereiden en verzorgde en smakelijke afgewerkte producten leveren. In deze richting besteed je heel wat geld aan de aankoop van beroepsmateriaal en -kledij. Dat is echter geen verloren geld: meestal kan alles later nog gebruikt worden. Een allergie aan bepaalde grondstoffen kan een tegenindicatie zijn voor deze opleiding. Hou er ook rekening mee dat je in deze beroepssector \'s morgens vroeg begint te werken en ook in het weekend. |
Waar kan ik "Brood- en banketbakkerij en confiserie" volgen ? (OV 4 - G3) |
Wat kan je behalen na "Brood- en banketbakkerij en confiserie" ? (OV 4 - G3) |