Volwassenen
Brood- en banketbakker - Syntra ondernemersopleidingen |
Opleiding "Brood- en banketbakker"
De brood- en banketbakker bereidt en maakt broodproducten en fijne patisserie volgens de voorschriften van de voedselveiligheid, kan brood- en banketproducten verkopen en een voedingskleinhandel beheren (bakkerij, bakkerij-banketbakkerij, ...).
Dit beroep wordt uitgeoefend :
- in bakkerijen,
- traditionele of industriële banketbakkerijen,
- in de afdeling brood- en banketbakkerij van grote en middelgrote supermarkten,
Je komt soms in contact met klanten en werkt samen met leveranciers, het afdelingshoofd en de hygiënische diensten.
Het varieert naargelang de organisatie (ambachtelijke onderneming, hypermarkt, ...) en de industrialisatie- en automatiseringsgraad van het productieproces.
Het wordt vaak uitgeoefend tijdens het weekend, op feestdagen en vaak 's nachts ('s ochtends vroeg).
De activiteit vindt plaats in een bakkerij en kan het hanteren van lasten en langdurig rechtstaan inhouden.
Opleidingsduur
Afhankelijk van het gekozen traject
Interessante links
Waar kan ik "Brood- en banketbakker" volgen?
Syntra Brussel - Campus UkkelSyntra Antwerpen & Vlaams Brabant - Campus Leuven
Syntra Limburg - Campus Hasselt
Syntra Limburg - Campus Tongeren
Syntra West - campus Brugge -
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus St.-Niklaas
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus Aalst
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus Oudenaarde
Brood- en banketbakker - Syntra ondernemersopleidingen |
Opleiding "Brood- en banketbakker"
De brood- en banketbakker bereidt en maakt broodproducten en fijne patisserie volgens de voorschriften van de voedselveiligheid, kan brood- en banketproducten verkopen en een voedingskleinhandel beheren (bakkerij, bakkerij-banketbakkerij, ...).
Dit beroep wordt uitgeoefend :
- in bakkerijen,
- traditionele of industriële banketbakkerijen,
- in de afdeling brood- en banketbakkerij van grote en middelgrote supermarkten,
Je komt soms in contact met klanten en werkt samen met leveranciers, het afdelingshoofd en de hygiënische diensten.
Het varieert naargelang de organisatie (ambachtelijke onderneming, hypermarkt, ...) en de industrialisatie- en automatiseringsgraad van het productieproces.
Het wordt vaak uitgeoefend tijdens het weekend, op feestdagen en vaak 's nachts ('s ochtends vroeg).
De activiteit vindt plaats in een bakkerij en kan het hanteren van lasten en langdurig rechtstaan inhouden.
Opleidingsduur
Afhankelijk van het gekozen traject
Interessante links
Waar kan ik "Brood- en banketbakker" volgen?
Syntra Brussel - Campus UkkelSyntra Antwerpen & Vlaams Brabant - Campus Leuven
Syntra Limburg - Campus Hasselt
Syntra Limburg - Campus Tongeren
Syntra West - campus Brugge -
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus St.-Niklaas
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus Aalst
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus Oudenaarde
Higher education in Flanders: general information
Language admission requirements for higher education in Dutch
Dutch language levels explained
Language requirements
Instelling | Taalniveau | ITNA | CNaVT | Staats- examen |
Certificaat | CVO | Eigen | Succesvol |
Syntra Brussel Campus Ukkel | Treshold (B1) | |||||||
Syntra Limburg Campus Hasselt | Treshold (B1) | |||||||
Syntra Midden-Vlaanderen Campus Aalst | Treshold (B1) | |||||||
Syntra Midden-Vlaanderen Campus St.-Niklaas | Treshold (B1) | |||||||
Syntra West - campus Brugge | Treshold (B1) |