Verantwoordelijke brasserie, taverne en bistro

Beschrijving

Je leeft richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken na.
Je onderhoudt de lokalen en het zaalmaterieel.
Onder begeleiding zet je een zaal klaar, verzorg je de omgang met gasten en bedient ze.
Je voert specifieke zaalbereidingen uit.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken.
Je beheert de toog en voert bestellingen uit.
Onder begeleiding bereid je consumptie-ijs, snacks, kleine gerechten, lichte maaltijden, vieruurtjes en ontbijten.
Je leert producten bewaren en het voorraadbeheer doen. Je past de beroepsreglementering toe.

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Diplomagericht Ja
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

720 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: VERANTWOORDELIJKE BRASSERIE TAVERNE BISTRO na 720 lestijden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs- Hogere Leergangen STEP

Gazometerstraat 2 B 3500 Hasselt
011429017     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Lino

Mudakkers 25  3920 Lommel
011546796     

Centrum voor Volwassenenonderwijs De Avondschool Oostende

Leopold III-laan 1  8400 Oostende
059700710     

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS 48736

Stationsstraat 25  8900 Ieper
057224285     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp-Gent

Industrieweg 228  9030 Gent
092168484     

 

Beroepen

Barman

Kelner brasserie

Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood

Uitbater café - brasserie

 

Linken

Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Verantwoordelijke brasserie taverne bistro - Opleidingsprofiel SecVO

 

Verantwoordelijke brasserie, taverne en bistro

Beschrijving

Je leeft richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken na.
Je onderhoudt de lokalen en het zaalmaterieel.
Onder begeleiding zet je een zaal klaar, verzorg je de omgang met gasten en bedient ze.
Je voert specifieke zaalbereidingen uit.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken.
Je beheert de toog en voert bestellingen uit.
Onder begeleiding bereid je consumptie-ijs, snacks, kleine gerechten, lichte maaltijden, vieruurtjes en ontbijten.
Je leert producten bewaren en het voorraadbeheer doen. Je past de beroepsreglementering toe.

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Diplomagericht Ja
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

720 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: VERANTWOORDELIJKE BRASSERIE TAVERNE BISTRO na 720 lestijden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs- Hogere Leergangen STEP

Gazometerstraat 2 B 3500 Hasselt
011429017     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Lino

Mudakkers 25  3920 Lommel
011546796     

Centrum voor Volwassenenonderwijs De Avondschool Oostende

Leopold III-laan 1  8400 Oostende
059700710     

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS 48736

Stationsstraat 25  8900 Ieper
057224285     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp-Gent

Industrieweg 228  9030 Gent
092168484     

 

Linken

Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Verantwoordelijke brasserie taverne bistro - Opleidingsprofiel SecVO

 


Gegevens bijgewerkt tot 06-05-2019