Traiteurkok

Beschrijving

Je volgt richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken.
Je onderhoudt de lokalen, keukenmaterialen en zaalmaterieel.
Onder begeleiding voer je de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uit en bereid je warme en koude maaltijden met vlees, gevogelte en vis.
Je leert producten bewaren en traiteurgerechten voor een koud en warm buffet, voor recepties en ontvangsten bereiden.
Je bereidt nagerechten, maakt producten winkelklaar en bedient klanten.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken. Je verzorgt een banketdienst, doet het voorraadbeheer.
Je leeft veiligheid en hygiëne na en past de beroepsreglementering toe. 

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

680 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: TRAITEURKOK na 680 lestijden.

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs COOVI

Emile Grysonlaan 1  1070 Anderlecht
025265100     

Centrum voor Volwassenenonderwijs- Hogere Leergangen STEP

Gazometerstraat 2 B 3500 Hasselt
011429017     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Spermalie

Snaggaardstraat 15  8000 Brugge
050335219     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Sint-Godelieve

Nieuwstraat 5  8000 Brugge
050440244     

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS 48736

Stationsstraat 25  8900 Ieper
057224285     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp-Gent

Industrieweg 228  9030 Gent
092168484     

 

Beroepen

Traiteur

 

Linken

Traiteurkok - Opleidingsprofiel SecVO

 

Traiteurkok

Beschrijving

Je volgt richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken.
Je onderhoudt de lokalen, keukenmaterialen en zaalmaterieel.
Onder begeleiding voer je de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uit en bereid je warme en koude maaltijden met vlees, gevogelte en vis.
Je leert producten bewaren en traiteurgerechten voor een koud en warm buffet, voor recepties en ontvangsten bereiden.
Je bereidt nagerechten, maakt producten winkelklaar en bedient klanten.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken. Je verzorgt een banketdienst, doet het voorraadbeheer.
Je leeft veiligheid en hygiëne na en past de beroepsreglementering toe. 

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

680 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: TRAITEURKOK na 680 lestijden.

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs COOVI

Emile Grysonlaan 1  1070 Anderlecht
025265100     

Centrum voor Volwassenenonderwijs- Hogere Leergangen STEP

Gazometerstraat 2 B 3500 Hasselt
011429017     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Spermalie

Snaggaardstraat 15  8000 Brugge
050335219     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Sint-Godelieve

Nieuwstraat 5  8000 Brugge
050440244     

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS 48736

Stationsstraat 25  8900 Ieper
057224285     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp-Gent

Industrieweg 228  9030 Gent
092168484     

 

Beroepen

Traiteur

 

Linken

Traiteurkok - Opleidingsprofiel SecVO

 


Gegevens bijgewerkt tot 07-01-2016