Traiteurkok

Beschrijving

Je volgt richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken.
Je onderhoudt de lokalen, keukenmaterialen en zaalmaterieel.
Onder begeleiding voer je de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uit en bereid je warme en koude maaltijden met vlees, gevogelte en vis.
Je leert producten bewaren en traiteurgerechten voor een koud en warm buffet, voor recepties en ontvangsten bereiden.
Je bereidt nagerechten, maakt producten winkelklaar en bedient klanten.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken. Je verzorgt een banketdienst, doet het voorraadbeheer.
Je leeft veiligheid en hygiëne na en past de beroepsreglementering toe. 

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

680 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: TRAITEURKOK na 680 lestijden.

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
025280950     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
089849903     

Centrum voor Volwassenenonderwijs SVG

Snaggaardstraat 15  8000 Brugge
050335219     

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS

Nelson Mandelaplein 1  8500 Kortrijk
057224285     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp

Industrieweg 228  9030 Gent
092168484     

 

Beroepen

Traiteur

 

Linken

Traiteurkok - Opleidingsprofiel SecVO

 

Traiteurkok

Beschrijving

Je volgt richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken.
Je onderhoudt de lokalen, keukenmaterialen en zaalmaterieel.
Onder begeleiding voer je de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uit en bereid je warme en koude maaltijden met vlees, gevogelte en vis.
Je leert producten bewaren en traiteurgerechten voor een koud en warm buffet, voor recepties en ontvangsten bereiden.
Je bereidt nagerechten, maakt producten winkelklaar en bedient klanten.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken. Je verzorgt een banketdienst, doet het voorraadbeheer.
Je leeft veiligheid en hygiëne na en past de beroepsreglementering toe. 

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

680 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: TRAITEURKOK na 680 lestijden.

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
025280950     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
089849903     

Centrum voor Volwassenenonderwijs SVG

Snaggaardstraat 15  8000 Brugge
050335219     

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS

Nelson Mandelaplein 1  8500 Kortrijk
057224285     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp

Industrieweg 228  9030 Gent
092168484     

 

Beroepen

Traiteur

 

Linken

Traiteurkok - Opleidingsprofiel SecVO

 


Gegevens bijgewerkt tot 07-01-2016