Kok

Beschrijving

Je leert basisvaardigheden en technieken met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven.
Je onderhoudt de lokalen en keukenmaterialen.
Je voert basisbereidingen in de keuken uit.
Onder begeleiding bereid je warme en koude maaltijden met vis, vlees en gevogelte, zet een zaal klaar, verzorgt de omgang met gasten en bedient ze.
Je maakt nagerechten klaar en werkt aan de kaart. 
 

 

Situering

Studiegebied Horeca
Diplomagericht Nee
Beroepskwalificatie Kok
Beroepskwalificatie definitie Verwerkt ingrediënten door het toepassen van kooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen, creëert gerechten conform bedrijfsformule, denkt mee over de samenstelling van de kaart, stelt technische fiches op, volgt keukenprocessen op, regelt de organisatie van de keuken, verbetert constant de kwaliteit van het werk en de gerechten en beheert de voorraden teneinde een goede dienstverlening te garanderen en een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast.
Beroepskwalificatie ID BK-0252-4
Beroepskwalificatie VKS Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
STEM Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Kok Standaard Certificaat Ja 800 lestijden
--
Kok Verkort Certificaat Ja 400 lestijden
--
Kok Verlengd Certificaat Ja 1200 lestijden
--

 

Instellingen

 

Beroepen

Chef kok

Chef kok grootkeuken

Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker

Polyvalent medewerker restaurant

Traiteur

Verantwoordelijke grootkeuken

 

Linken

Kok - VDAB - Beroepenfilm

Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Kok - Opleidingsprofiel SecVO

 

Kok

Beschrijving

Je leert basisvaardigheden en technieken met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven.
Je onderhoudt de lokalen en keukenmaterialen.
Je voert basisbereidingen in de keuken uit.
Onder begeleiding bereid je warme en koude maaltijden met vis, vlees en gevogelte, zet een zaal klaar, verzorgt de omgang met gasten en bedient ze.
Je maakt nagerechten klaar en werkt aan de kaart. 
 

 

Situering

Studiegebied Horeca
Diplomagericht Ja
Beroepskwalificatie Kok
Beroepskwalificatie definitie Verwerkt ingrediënten door het toepassen van kooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen, creëert gerechten conform bedrijfsformule, denkt mee over de samenstelling van de kaart, stelt technische fiches op, volgt keukenprocessen op, regelt de organisatie van de keuken, verbetert constant de kwaliteit van het werk en de gerechten en beheert de voorraden teneinde een goede dienstverlening te garanderen en een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast.
Beroepskwalificatie ID BK-0252-4
Beroepskwalificatie VKS Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Ja
STEM Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Kok Standaard Certificaat Ja 800 lestijden
--
Kok Verkort Certificaat Ja 400 lestijden
--
Kok Verlengd Certificaat Ja 1200 lestijden
--

 

Modules

Omschrijving Type Studiebewijs Ingericht Lestijden Einddatum
Bistrogerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Bistrogerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Bistrogerechten met vis Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Bistrogerechten met vis Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Bistrogerechten met vlees en gevogelte Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Bistrogerechten met vlees en gevogelte Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Bistronagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Bistronagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige nagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige nagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige nagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige visgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige visgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige visgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Initiatie ontvangst en bediening van gasten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Initiatie ontvangst en bediening van gasten Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Initiatie ontvangst en bediening van gasten Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Restaurant à la carte Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Restaurant à la carte Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Restaurant à la carte en keukenbeheer Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Restaurant à la carte en keukenbeheer Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Restaurant à la carte en keukenorganisatie Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Restaurant à la carte en keukenorganisatie Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: KOK na 880 lestijden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro

Keizersplein 19  9300 Aalst
053 46 19 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Leren Beleven Creëren

Sudermanstraat 5  2000 Antwerpen
03 375 68 58     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
03 242 26 19     

Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK

Kleinhoefstraat 4  2440 Geel
01 4 71 69 53     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios

Halmstraat 6A  3600 Genk
089 69 40 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios

Halmstraat 6A  3600 Genk
089 69 40 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios

Halmstraat 6A  3600 Genk
089 69 40 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent

Martelaarslaan 13  9000 Gent
09 225 04 36     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Groeipunt (131888)

Henleykaai 83 b 9000 Gent
09 267 12 90     

Centrum voor Volwassenenonderwijs De Verdieping

Schachtplein 1  3550 Heusden-Zolder
01 153 87 33     

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS

Nelson Mandelaplein 1  8500 Kortrijk
056 32 19 19     

Provinciaal centrum voor volwassenenonderwijs Limburg

Europaplein 36  3630 Maasmechelen
089 77 09 55     

Provinciaal centrum voor volwassenenonderwijs Limburg

Europaplein 36  3630 Maasmechelen
089 77 09 55     

Centrum voor volwassenenonderwijs Groeipunt (131482)

Centrumlaan 160  9400 Ninove
054 31 78 60     

GO! Centrum voor volwassenenonderwijs Scala

Hugo Verrieststraat 68  8800 Roeselare
056 25 47 13     

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs EduKempen

Boomgaardstraat 56  2300 Turnhout
01 449 07 10     

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs EduKempen

Boomgaardstraat 56  2300 Turnhout
01 449 07 10     

 

Linken

Kok - VDAB - Beroepenfilm

Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Kok - Opleidingsprofiel SecVO

 

Synoniemen

  • Afwasser-keukenmedewerker
  • Ambachtelijk slager
  • Banketbakker in een restaurant (m/v)
  • Bereider fijne vleeswaren
  • Bereider fijnkost
  • Bereider van vleesproducten
  • Charcutier (m/v)
  • Charcutier traiteur
  • Charcutier traiteur (m/v)
  • Chef charcuterie traiteur (m/v)
  • Chef de partie (m/v)
  • Chef de partie desserten, gebak en brood
  • chef de partie groenten, fruit en kruiden
  • Chef de partie koude keuken
  • Chef de partie koude keuken (m/v)
  • Chef de partie patisserie
  • Chef de partie patisserie (m/v)
  • Chef de partie vlees, wild en gevogelte
  • Chef de partie voor het bereiden van vlees, wild en gevogelte (m/v)
  • Chef de partie voor sauzen (m/v)
  • Chef de partie voor vis, schaal- en schelpdieren
  • Chef de partie voor visgerechten (m/v)
  • Chef de partie warme keuken
  • Chef de partie warme keuken (m/v)
  • Chef patisserie (m/v)
  • Chef tussengerechten (m/v)
  • Culinair slager
  • Demi-chef de partie
  • Demi-chef de partie (m/v)
  • Eerste hulpkok (m/v)
  • Grill-kok (m/v)
  • Grootkeukenkok (m/v)
  • Hoofd afdeling charcuterie
  • Hoofd afdeling charcuterie m/v)
  • Hoofd productieafdeling charcuterie (m/v)
  • Hulp in de charcuterie
  • Hulp in de charcuterie (m/v)
  • Hulpkok (m/v)
  • Hulpkok in een grootkeuken (m/v)
  • Hulpkok patisserie (m/v)
  • Keukenhulp
  • Kok (m/v)
  • Kok-keukenmedewerker
  • Kok-patissier
  • Kok-patissier (m/v)
  • Kok-privédienst (m/v)
  • Kok-traiteur (m/v)
  • Medewerker charcuterie
  • Medewerker charcuterie (m/v)
  • Polyvalent medewerker restaurant
  • Productiemedewerker voeding (m/v)
  • Saucier
  • Saucier (m/v)
  • Slager charcutier
  • Sous-chef keuken (m/v)
  • Tweede hulpkok
  • Verkoper in een charcuterie
  • Vleesbrader
  • Vleesbrader (m/v)

 


Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 23-05-2025