Volwassenen

Restauranthouder - Syntra ondernemersopleidingen |
Opleiding "Restauranthouder"
Het zijn gereglementeerde beroepen die onder een specifieke vestigingswet vallen waarbij zowel beroepkennis als kennis van bedrijfsbeheer moet kunnen aangetoond worden.
De restauranthouder is uitbater van een horecazaak, gaande van een eenvoudige bistro of taverne met dagschotel tot een trendy brasserie of gastronomisch restaurant.
Waar een restauranthouder vnl. voor mensen in de eigen zaak kookt en deze ter plaatse bedient, zal de traiteur-banketaannemer veeleer op verplaatsing maaltijden bereiden en serveren bij diverse gelegenheden.
Dit veronderstelt een andere aanpak van voorbereiding, alsook service en menukeuze.
Naast bovengenoemde beroepen, worden ook nog andere uitstromen in deze opleiding voorzien nl. Café-uitbater en Uitbater Snack-tearoom.
Dit zijn beide niet-gereglementeerde beroepen.
Opleidingsduur
1 jaar
Mogelijke beroepen
Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.
Chef kok (
Chef kok grootkeuken (

Frituur- en snackbaruitbater
Kelner brasserie (

Kelner restaurant (

Manager hotel restaurant (

Traiteur
Verantwoordelijke hotel en restaurant (

Waar kan ik "Restauranthouder" volgen?
Syntra Brussel - Campus UkkelSyntra Antwerpen & Vlaams Brabant - Campus Antwerpen -
Syntra Antwerpen & Vlaams Brabant - Campus Mechelen
Syntra Antwerpen & Vlaams Brabant - Campus Leuven
Syntra Limburg - Campus Hasselt
Syntra Limburg - Campus Tongeren
Syntra Limburg - Campus Neerpelt
Syntra West - campus Brugge -
Syntra West - campus Kortrijk -
Syntra West - campus Roeselare -
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus Gent
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus St.-Niklaas
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus Oudenaarde

Restauranthouder - Syntra ondernemersopleidingen |
Opleiding "Restauranthouder"
Het zijn gereglementeerde beroepen die onder een specifieke vestigingswet vallen waarbij zowel beroepkennis als kennis van bedrijfsbeheer moet kunnen aangetoond worden.
De restauranthouder is uitbater van een horecazaak, gaande van een eenvoudige bistro of taverne met dagschotel tot een trendy brasserie of gastronomisch restaurant.
Waar een restauranthouder vnl. voor mensen in de eigen zaak kookt en deze ter plaatse bedient, zal de traiteur-banketaannemer veeleer op verplaatsing maaltijden bereiden en serveren bij diverse gelegenheden.
Dit veronderstelt een andere aanpak van voorbereiding, alsook service en menukeuze.
Naast bovengenoemde beroepen, worden ook nog andere uitstromen in deze opleiding voorzien nl. Café-uitbater en Uitbater Snack-tearoom.
Dit zijn beide niet-gereglementeerde beroepen.
Opleidingsduur
1 jaar
Mogelijke beroepen
Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.
Chef kok (
Chef kok grootkeuken (

Frituur- en snackbaruitbater
Kelner brasserie (

Kelner restaurant (

Manager hotel restaurant (

Traiteur
Verantwoordelijke hotel en restaurant (

Waar kan ik "Restauranthouder" volgen?
Syntra Brussel - Campus UkkelSyntra Antwerpen & Vlaams Brabant - Campus Antwerpen -
Syntra Antwerpen & Vlaams Brabant - Campus Mechelen
Syntra Antwerpen & Vlaams Brabant - Campus Leuven
Syntra Limburg - Campus Hasselt
Syntra Limburg - Campus Tongeren
Syntra Limburg - Campus Neerpelt
Syntra West - campus Brugge -
Syntra West - campus Kortrijk -
Syntra West - campus Roeselare -
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus Gent
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus St.-Niklaas
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus Oudenaarde