Defensie en veiligheid - Derde graad
Studierichting "Defensie en veiligheid" |
|
Je ontwikkelt een wetenschappelijk-theoretische basis in
Je doet dit met aandacht voor de context van defensie en veiligheid. Vanuit deze basis leer je veiligheidstechnieken in verband met verschillende veiligheidsberoepen, bijvoorbeeld op job- en opleidingsmogelijkheden en selectieproeven voor bewakingsagent, penitentiair bewakingsassistent en binnen defensie, brandweer en politie. |
Defensie en veiligheid
|
- Beschrijving
- Lessen
- Scholen
- Toelating
- Attest
- Wat na
- Links
BeschrijvingJe ontwikkelt een wetenschappelijk-theoretische basis in
Je doet dit met aandacht voor de context van defensie en veiligheid. Vanuit deze basis leer je veiligheidstechnieken in verband met verschillende veiligheidsberoepen, bijvoorbeeld op job- en opleidingsmogelijkheden en selectieproeven voor bewakingsagent, penitentiair bewakingsassistent en binnen defensie, brandweer en politie. De lesinhouden (lessenroosters) verschillen van school tot school. Scholen hebben een grote vrijheid om het lessenpakket te organiseren. Daarom vermelden we geen lessenroosters meer.
Gedetailleerde informatie vind je op de websites van de scholen. Meer informatie over de inhoud, competenties en doelstellingen lees je in het curriculumdossier. Waar kan ik "Defensie en veiligheid" volgen ?Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan. Na het 6e leerjaar gaan de meeste leerlingen uit de doorstroomfinaliteit verder studeren. Je richting die je in het 5e en 6e jaar hebt gevolgd heeft je niet voorbereid om te gaan werken, maar wel om verder te studeren. Om een goede keuze te maken ga je best eerst heel breed kijken, om nadien een aantal mogelijkheden te filteren die je meer in detail verkent. Het is een belangrijke beslissing waarbij je met een aantal zaken rekening houdt:
Als je wenst verder te studeren zijn er tal van mogelijkheden: Je kan deze bachelors o.a. verkennen via verschillende ingangen:
Meer info over doorstroom naar professionele of academische bachelor: zie AHOVOKS Andere mogelijkheden:
Leg zeker ook je oor eens te luisteren bij je ouders, familie, vrienden, leerkrachten, CLB, ... Zij kunnen je allicht ook zinvolle feedback geven over de keuze die je overweegt.
Buitengewoon onderwijs: Vlaams agentschap voor personen met een handicap Buitengewoon onderwijs: FOD Sociale zekerheid voor personen met een handicap Buitengewoon onderwijs: Opzoeken dichtstbijzijnde school Buitengewoon onderwijs: Brailleliga Buitengewoon onderwijs: Gespecialiseerde trajectbepaling en -begeleiding |