Slagerijtechnieken - Tweede graad
Studierichting "Slagerijtechnieken" |
|
Slagerijtechnieken is een theoretisch-praktische studierichting. Je krijgt een basisvorming en een specifieke vorming. De focus ligt op het aanleren van basistechnieken die nodig zijn voor eenvoudige versnijdingen van vlees en lekkere vleesbereidingen.
|
Slagerijtechnieken
|
- Beschrijving
- Lessen
- Scholen
- Toelating
- Attest
- Wat na
Slagerijtechnieken is een theoretisch-praktische studierichting. Je krijgt een basisvorming en een specifieke vorming. De focus ligt op het aanleren van basistechnieken die nodig zijn voor eenvoudige versnijdingen van vlees en lekkere vleesbereidingen.
De lesinhouden (lessenroosters) verschillen van school tot school. Scholen hebben een grote vrijheid om het lessenpakket te organiseren. Daarom vermelden we geen lessenroosters meer.
Gedetailleerde informatie vind je op de websites van de scholen. Meer informatie over de inhoud, competenties en doelstellingen lees je in het curriculumdossier. Waar kan ik "Slagerijtechnieken" volgen ?Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan. Na het 3e leerjaar van het secundair onderwijs kan je in 4 SO je studie verderzetten in
De meeste leerlingen kiezen voor de verderzetting van hun studies in dezelfde studierichting (met dezelfde finaliteit = einddoel, voorbereiding op hoger onderwijs, arbeidsmarkt of beide). Als je kiest voor een andere studierichting, ga dan na of je voldoende basis hebt voor die richting en hoe je een eventuele achterstand kan inhalen.
Met andere woorden: binnen hetzelfde studiedomein kan je soms studierichtingen vinden die meer/minder aansluitend zijn of meer/minder theoretisch. Het is ook mogelijk om over te stappen naar een 4e SO uit een ander studiedomein. |