Kok duaal - DBSO

Studierichting "Kok duaal"

Je leert via allerlei kooktechnieken warme en koude keukenbereidingen maken en eigen gerechten creëren.
Je  de organisatie van de keukenactiviteiten regelen en opvolgen, leiding geven aan keukenmedewerker(s)en hulpkok(s) en de keukenvoorraden beheren.

De opleiding Kok bestaat uit 7 modules:
1. Creatieve keuken
2. Initiatie keuken
3. Keukenprocessen
4. Keukentechnieken
5. Keukenorganisatie
6. Koude keukenbereidingen
7. Warme keukenbereidingen

Gedetailleerde informatie over wat deze modules precies inhouden, kan je lezen bij ‘Opleidingsstructuur’ onder het tabblad ‘Links’.
Andere DBSO-opleidingen die zich situeren in dezelfde branche en deels uit dezelfde modules bestaan zijn: Grootkeukenkok,
Grootkeukenhulpkok,
Grootkeukenmedewerker,
Keukenmedewerker
Hulpkok.

Voor deze opleiding moet je bijkomend een medisch attest hebben waaruit blijkt dat je medisch geschikt bent om met voedingswaren te werken!
Je hoeft dit attest maar één keer aan te vragen.
De geschiktheidsverklaring is immers geldig voor de rest van je (ononderbroken) secundaire studies waarin je werkt rond voeding.
Een arts, aangesteld door het CDO, dient dit attest uit te reiken vóór 1 oktober van het lopend schooljaar.
Schrijf je je later in dan dient dit attest onmiddellijk uitgereikt te worden.
Meer info nodig?
Contacteer je school of je CLB.

Kok duaal - DBSO

 

Je leert via allerlei kooktechnieken warme en koude keukenbereidingen maken en eigen gerechten creëren.
Je  de organisatie van de keukenactiviteiten regelen en opvolgen, leiding geven aan keukenmedewerker(s)en hulpkok(s) en de keukenvoorraden beheren.

De opleiding Kok bestaat uit 7 modules:
1. Creatieve keuken
2. Initiatie keuken
3. Keukenprocessen
4. Keukentechnieken
5. Keukenorganisatie
6. Koude keukenbereidingen
7. Warme keukenbereidingen

Gedetailleerde informatie over wat deze modules precies inhouden, kan je lezen bij ‘Opleidingsstructuur’ onder het tabblad ‘Links’.
Andere DBSO-opleidingen die zich situeren in dezelfde branche en deels uit dezelfde modules bestaan zijn: Grootkeukenkok,
Grootkeukenhulpkok,
Grootkeukenmedewerker,
Keukenmedewerker
Hulpkok.

Voor deze opleiding moet je bijkomend een medisch attest hebben waaruit blijkt dat je medisch geschikt bent om met voedingswaren te werken!
Je hoeft dit attest maar één keer aan te vragen.
De geschiktheidsverklaring is immers geldig voor de rest van je (ononderbroken) secundaire studies waarin je werkt rond voeding.
Een arts, aangesteld door het CDO, dient dit attest uit te reiken vóór 1 oktober van het lopend schooljaar.
Schrijf je je later in dan dient dit attest onmiddellijk uitgereikt te worden.
Meer info nodig?
Contacteer je school of je CLB.

 

Waar kan ik "Kok duaal" volgen ?

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op arrondissement:
Filteren op gemeente:
Filteren op net:
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op schooleigenschap:
 
   

Wie wordt toegelaten tot "Kok duaal" ?

Wat na "Kok duaal" ?

Mag ik tijdens het schooljaar nog veranderen ?

Wat na "Kok duaal" ?

De meeste leerlingen gaan na DBSO werken.
Met een/enkele beroepskwalificatie(s) op zak weet je toekomstige werkgever wat je kunt en kent. Deze kwalificaties zijn relevant voor de arbeidsmarkt.

 

Als je wil verder studeren kan je je best informeren bij je CLB.
Er zijn afhankelijk van het door jou behaalde studiebewijs, verschillende  mogelijkheden.

 

Zo kan je je studie vervolledigen met een Se-n-Se maar je kan evengoed een bijkomend specialisatiejaar BSO volgen uit eenzelfde studiegebied  of uit een ander studiegebied. In het laatste geval heb je de toestemming van de toelatingsklassenraad nodig.  

Met je diploma van secundair onderwijs op zak, is doorstroming naar het hoger onderwijs (graduaten, HBO5 Verpleegkunde, Professionele bachelor…) ook mogelijk. Realiseer je dat deze overstap in de praktijk niet altijd evident is.

 

Ook binnen het Volwassenenonderwijs, VDAB, SYNTRA, Defensie, … kan je opleidingen volgen.

 

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.


Chef kok ( knelpuntberoep)

Chef kok grootkeuken ( knelpuntberoep)

Hulpkok ( knelpuntberoep)


Maître d'hôtel ( knelpuntberoep)



Productieoperator voeding ( knelpuntberoep)




Interessante links

Sec. Ond. - Deeltijds BeroepsSecundair Onderwijs: Opleidingenstructuur Kok