Verantwoordelijke grootkeuken (M/V/X)

Wat is, wat doet een verantwoordelijke grootkeuken ?

Je superviseert en controleert de productie en de werking (keuken, service, aankopen, ...) van één of meerdere grootkeukens (scholen, ziekenhuizen, ondernemingen, ...).
Je werkt volgens de regels van de hygiëne en voedselveiligheid en het kwaliteitscharter van de organisatie. 

Bijkomende activiteiten kunnen zijn: personeel aanwerven en zelf helpen in de grootkeuken. 

 

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Verantwoordelijke grootkeuken te worden?

Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.

3e Graad SO


Hotel - TSO

7e Specialisatiejaar BSO



DBSO

Grootkeukenkok (modulair)


Leertijd




BuSO

Grootkeuken - BuSO Opleidingsvorm 4

Grootkeukenkok duaal (OV4) - BuSO Opleidingsvorm 4

Grootkeukenkok duaal - modulair (OV4) - BuSO Opleidingsvorm 4

Hotel - BuSO Opleidingsvorm 4

Syntra Ondernemerschapstraject


Secundair volwassenenonderwijs



VDAB-opleidingen

Zoek of er een opleiding is op de website van VDAB.

 

Hoe zit het met dit beroep op de arbeidsmarkt?

Voor een actuele lijst van vacatures klik op het logo.

           

Beroepssector


 

Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Keukenverantwoordelijke

 

Wil je meer weten?



Interessante links

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Keukenverantwoordelijke

 

Verantwoordelijke grootkeuken (M/V/X)

Wat is, wat doet een Verantwoordelijke grootkeuken ?

Je superviseert en controleert de productie en de werking (keuken, service, aankopen, ...) van één of meerdere grootkeukens (scholen, ziekenhuizen, ondernemingen, ...).
Je werkt volgens de regels van de hygiëne en voedselveiligheid en het kwaliteitscharter van de organisatie. 

Bijkomende activiteiten kunnen zijn: personeel aanwerven en zelf helpen in de grootkeuken. 


Welke beroepen zijn aan deze beroepsfiche gekoppeld?

Keukenverantwoordelijke

 

Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Verantwoordelijke grootkeuken te worden?

Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.

3e Graad SO


Hotel - TSO

7e Specialisatiejaar BSO



DBSO

Grootkeukenkok (modulair)


Leertijd




BuSO

Grootkeuken - BuSO Opleidingsvorm 4

Grootkeukenkok duaal (OV4) - BuSO Opleidingsvorm 4

Grootkeukenkok duaal - modulair (OV4) - BuSO Opleidingsvorm 4

Hotel - BuSO Opleidingsvorm 4

Syntra Ondernemerschapstraject


Secundair volwassenenonderwijs



VDAB-opleidingen

Zoek of er een opleiding is op de website van VDAB.

 

Hoe zit het met dit beroep op de arbeidsmarkt?

Voor een actuele lijst van vacatures klik op het logo.

           

Beroepssector


 

Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Keukenverantwoordelijke

 

Wil je meer weten?



Interessante links

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Keukenverantwoordelijke