Kok duaal - Derde graad - DBSO

Studierichting "Kok duaal"

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:

  • kooktechnieken toepassen om ingrediënten te verwerken tot warme en koude keukenbereidingen
  • gerechten creëren conform de bedrijfsformule
  • meedenken over de samenstelling van de kaart en technische fiches opstellen
  • keukenprocessen opvolgen en de organisatie van de keuken regelen
  • constant de kwaliteit van het werk en de gerechten verbeteren
  • voorraden beheren om een goede dienstverlening te garanderen en een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast

Deze duale opleiding is gebaseerd op de

  • Beroepskwalificatie kok, niveau 4

Meer dan de helft van je graadsopleiding breng je door op je reële werkplek: gemiddeld minstens 20u/week (op jaarbasis).

Bron: https://www.duaalleren.vlaanderen/

Voor deze opleiding moet je bijkomend een medisch attest hebben waaruit blijkt dat je medisch geschikt bent om met voedingswaren te werken!
Je hoeft dit attest maar één keer aan te vragen.
De geschiktheidsverklaring is immers geldig voor de rest van je (ononderbroken) secundaire studies waarin je werkt rond voeding.
Een arts, aangesteld door het CDO, dient dit attest uit te reiken vóór 1 oktober van het lopend schooljaar.
Schrijf je je later in dan dient dit attest onmiddellijk uitgereikt te worden.
Meer info nodig?
Contacteer je school of je CLB.

Kok duaal - Derde graad - DBSO

 

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:

  • kooktechnieken toepassen om ingrediënten te verwerken tot warme en koude keukenbereidingen
  • gerechten creëren conform de bedrijfsformule
  • meedenken over de samenstelling van de kaart en technische fiches opstellen
  • keukenprocessen opvolgen en de organisatie van de keuken regelen
  • constant de kwaliteit van het werk en de gerechten verbeteren
  • voorraden beheren om een goede dienstverlening te garanderen en een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast

Deze duale opleiding is gebaseerd op de

  • Beroepskwalificatie kok, niveau 4

Meer dan de helft van je graadsopleiding breng je door op je reële werkplek: gemiddeld minstens 20u/week (op jaarbasis).

Bron: https://www.duaalleren.vlaanderen/

Voor deze opleiding moet je bijkomend een medisch attest hebben waaruit blijkt dat je medisch geschikt bent om met voedingswaren te werken!
Je hoeft dit attest maar één keer aan te vragen.
De geschiktheidsverklaring is immers geldig voor de rest van je (ononderbroken) secundaire studies waarin je werkt rond voeding.
Een arts, aangesteld door het CDO, dient dit attest uit te reiken vóór 1 oktober van het lopend schooljaar.
Schrijf je je later in dan dient dit attest onmiddellijk uitgereikt te worden.
Meer info nodig?
Contacteer je school of je CLB.

 

 

 

Welke lessen krijg ik?

Waar kan ik "Kok duaal" volgen ?

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op arrondissement:
Filteren op gemeente:
Filteren op net:
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op schooleigenschap:
 
   

Wie wordt toegelaten tot "Kok duaal" ?

Wat na "Kok duaal" ?

Mag ik tijdens het schooljaar nog veranderen ?

Wat na "Kok duaal" ?

De meeste leerlingen gaan na DBSO werken.
Met een/enkele beroepskwalificatie(s) op zak weet je toekomstige werkgever wat je kunt en kent. Deze kwalificaties zijn relevant voor de arbeidsmarkt.

 

Als je wil verder studeren kan je je best informeren bij je CLB.
Er zijn afhankelijk van het door jou behaalde studiebewijs, verschillende  mogelijkheden.

 

Zo kan je je studie vervolledigen met een Se-n-Se maar je kan evengoed een bijkomend specialisatiejaar BSO volgen uit eenzelfde studiegebied  of uit een ander studiegebied. In het laatste geval heb je de toestemming van de toelatingsklassenraad nodig.  

Met je diploma van secundair onderwijs op zak, is doorstroming naar het hoger onderwijs (graduaten, HBO5 Verpleegkunde, Professionele bachelor…) ook mogelijk. Realiseer je dat deze overstap in de praktijk niet altijd evident is.

 

Ook binnen het Volwassenenonderwijs, VDAB, SYNTRA, Defensie, … kan je opleidingen volgen.

 

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.


Chef kok ( knelpuntberoep)

Chef kok grootkeuken ( knelpuntberoep)

Hulpkok ( knelpuntberoep)


Maître d'hôtel ( knelpuntberoep)



Productieoperator voeding ( knelpuntberoep)




Interessante links

Sec. Ond. - Deeltijds BeroepsSecundair Onderwijs: Opleidingenstructuur Kok