Medewerker Slagerij

Beschrijving

In deze opleiding leert men de slager in zijn activiteiten helpen en ondersteunen .
Doel is producten klaar te maken om deze in een consumptiecircuit te brengen onder de vormen van vlees, vleesbereidingen, vleesproducten of bereide gerechten.

 

Situering

Studiegebied Slagerij
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

400 lestijden

 

Toelating

Medisch attest met het oog op het hanteren van levensmiddelen.
Toepassing van:
- het KB van 17 maart 1971 tot onderwerping aan medisch toezicht van al de personen die door hun werkzaamheid rechtstreeks met voedingswaren of – stoffen in aanraking komen en die deze waren kunnen verontreinigen,
- het KB van 22 december 2005 betreffende levensmiddelenhygiëne.
Voor een opleiding waarin men rechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komt en men die waren of stoffen kan verontreinigen of besmetten, moet men medisch geschikt zijn bevonden uit het oogpunt van de federale regelgeving op de consumentenbescherming (cf. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen).
Daartoe dient een arts een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
De geschiktheidsverklaring is eenmalig en geldt voor de ganse duur van de (ononderbroken) studies waarin rond voeding wordt gewerkt (ook bij eventuele verandering van instelling of opleiding), tenzij er een aanleiding is (bv. na ziekte) om de geschiktheid te herevalueren.
Een ongeschiktheidsverklaring in het kader van de toelating tot een opleiding impliceert dat men niet aan de toelatingsvoorwaarden voldoet; een ongeschiktheidsverklaring na herevaluatie tijdens een opleiding impliceert dat men uiterlijk op het einde van het lopende schooljaar zijn studies waarin rond voeding wordt gewerkt, moet stopzetten.

 

Sanctie

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.
Deze opleiding leidt tot het certificaat Medewerker Slagerij
en een bewijs van beroepskwalificatie van niveau 2 van Medewerker slagerij.

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs COOVI

Emile Grysonlaan 1  1070 Anderlecht
025265100     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Provincie Antwerpen

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
032205858     

Centrum voor Volwassenenonderwijs DTL Herentals

Kerkstraat 38  2200 Herentals
014232370     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Technisch Instituut Sint-Jozef

Kleinhoefstraat 4  2440 Geel
014562322     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Pro

Keizersplein 19  9300 Aalst
053461900     

 

Beroepen

Slagershulp

 

Linken

Slagerij (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Medewerker slagerij - VKS - Beroepskwalificatie niveau 2

Medewerker slagerij - Opleidingsprofiel SecVO

 

Medewerker Slagerij

Beschrijving

In deze opleiding leert men de slager in zijn activiteiten helpen en ondersteunen .
Doel is producten klaar te maken om deze in een consumptiecircuit te brengen onder de vormen van vlees, vleesbereidingen, vleesproducten of bereide gerechten.

 

Situering

Studiegebied Slagerij
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

400 lestijden

 

Toelating

Medisch attest met het oog op het hanteren van levensmiddelen.
Toepassing van:
- het KB van 17 maart 1971 tot onderwerping aan medisch toezicht van al de personen die door hun werkzaamheid rechtstreeks met voedingswaren of – stoffen in aanraking komen en die deze waren kunnen verontreinigen,
- het KB van 22 december 2005 betreffende levensmiddelenhygiëne.
Voor een opleiding waarin men rechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komt en men die waren of stoffen kan verontreinigen of besmetten, moet men medisch geschikt zijn bevonden uit het oogpunt van de federale regelgeving op de consumentenbescherming (cf. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen).
Daartoe dient een arts een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
De geschiktheidsverklaring is eenmalig en geldt voor de ganse duur van de (ononderbroken) studies waarin rond voeding wordt gewerkt (ook bij eventuele verandering van instelling of opleiding), tenzij er een aanleiding is (bv. na ziekte) om de geschiktheid te herevalueren.
Een ongeschiktheidsverklaring in het kader van de toelating tot een opleiding impliceert dat men niet aan de toelatingsvoorwaarden voldoet; een ongeschiktheidsverklaring na herevaluatie tijdens een opleiding impliceert dat men uiterlijk op het einde van het lopende schooljaar zijn studies waarin rond voeding wordt gewerkt, moet stopzetten.

 

Sanctie

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.
Deze opleiding leidt tot het certificaat Medewerker Slagerij
en een bewijs van beroepskwalificatie van niveau 2 van Medewerker slagerij.

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs COOVI

Emile Grysonlaan 1  1070 Anderlecht
025265100     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Provincie Antwerpen

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
032205858     

Centrum voor Volwassenenonderwijs DTL Herentals

Kerkstraat 38  2200 Herentals
014232370     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Technisch Instituut Sint-Jozef

Kleinhoefstraat 4  2440 Geel
014562322     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Pro

Keizersplein 19  9300 Aalst
053461900     

 

Beroepen

Slagershulp

 

Linken

Slagerij (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Medewerker slagerij - VKS - Beroepskwalificatie niveau 2

Medewerker slagerij - Opleidingsprofiel SecVO

 


Gegevens bijgewerkt tot 12-12-2016