Technicus in fermentatieprocessen - Wijnen

Beschrijving

Deze opleiding geeft je inzicht in de druiventeelt en de productiestappen om wijn te maken.
Je leert advies geven bij de keuze van grondstoffen, technieken en apparatuur.
We koppelen de degustatie vooral aan de smaakontleding, de geografische herkomst en het productieproces van deze wijnen. Als 
wijnexpert leer je een gefundeerd oordeel vellen over een wijn.
We maken natuurlijk ook zelf wijnen, waarvan we verschillende eigenschappen in het labo onderzoeken.

De afgestudeerden kunnen gaan werken in wijnhandels en alle grote bedrijven waar wijn geproefd, onderzocht en verkocht wordt.
Ze kunnen ook thuis wijnen maken, opvolgen en eventueel bijsturen.

 

Situering

Studiegebied Chemie
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Studieomvang

400 lestijden

 

Sanctie

Certificaat Technicus in fermentatieprocessen - wijnen  na 400 lestijden.

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs COOVI

Emile Grysonlaan 1  1070 Anderlecht
025265100     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
025280950     

GO! Centrum voor volwassenenonderwijs VOLT

Interleuvenlaan 3  3000 Leuven
016319920     

 

Beroepen

Brouwer van alcoholische dranken

 

Linken

Alcoholische dranken maken (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Technicus in Fermentatieprocessen - Wijnen - Opleidingsprofiel SecVO

 

Technicus in fermentatieprocessen - Wijnen

Beschrijving

Deze opleiding geeft je inzicht in de druiventeelt en de productiestappen om wijn te maken.
Je leert advies geven bij de keuze van grondstoffen, technieken en apparatuur.
We koppelen de degustatie vooral aan de smaakontleding, de geografische herkomst en het productieproces van deze wijnen. Als 
wijnexpert leer je een gefundeerd oordeel vellen over een wijn.
We maken natuurlijk ook zelf wijnen, waarvan we verschillende eigenschappen in het labo onderzoeken.

De afgestudeerden kunnen gaan werken in wijnhandels en alle grote bedrijven waar wijn geproefd, onderzocht en verkocht wordt.
Ze kunnen ook thuis wijnen maken, opvolgen en eventueel bijsturen.

 

Situering

Studiegebied Chemie
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Studieomvang

400 lestijden

 

Sanctie

Certificaat Technicus in fermentatieprocessen - wijnen  na 400 lestijden.

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs COOVI

Emile Grysonlaan 1  1070 Anderlecht
025265100     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
025280950     

GO! Centrum voor volwassenenonderwijs VOLT

Interleuvenlaan 3  3000 Leuven
016319920     

 

Linken

Alcoholische dranken maken (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Technicus in Fermentatieprocessen - Wijnen - Opleidingsprofiel SecVO

 


Gegevens bijgewerkt tot 04-10-2018