Kelner

Beschrijving

Je leert basisvaardigheden en technieken met betrekking tot het klaarzetten van het restaurant.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven.
Je onderhoudt de lokalen, keukenmaterialen en zaalmaterieel en voert basisbereidingen in de keuken uit.
Onder begeleiding bereid je warme maaltijden, zet je de zaal klaar, verzorg je de omgang met gasten en bedient ze.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken.
Je kan de reglementering en algemene wetgeving van wijn toelichten, het vinificatieproces verklaren, voor de bewaring van de wijn instaan, wijn op een correcte manier degusteren en serveren.
Je kan de verschillende flessen, de soorten kurken en de soort glazen beschrijven.
Je staat in voor de netheid en hygiëne van de bar en bijhorende lokalen.

 

 

Situering

Studiegebied Horeca
Diplomagericht Nee
Beroepskwalificatie Kelner
Beroepskwalificatie definitie De kelner ontvangt de gasten, stelt gerechten en dranken voor, neemt bestellingen op, geeft deze door aan het bar- of keukenpersoneel, serveert de dranken en/of gerechten, werkt ze eventueel af aan tafel, maakt de rekening op en rekent af teneinde de gast optimaal te bedienen.
Beroepskwalificatie ID BK-0077-2
Beroepskwalificatie VKS Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
STEM Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Kelner Standaard Certificaat Ja 400 lestijden
--
Kelner Verkort Certificaat Ja 200 lestijden
--
Kelner Verlengd Certificaat Ja 600 lestijden
--

 

Instellingen

 

Beroepen

Barman

Hulpkelner

Kelner brasserie

Kelner restaurant

Maitre d'hotel

Uitbater café - brasserie

Wijnkelner

 

Linken

Bediening café restaurant(m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Bediening restaurant (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Kelner - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4

Kelner - Opleidingsprofiel SecVO

 

Kelner

Beschrijving

Je leert basisvaardigheden en technieken met betrekking tot het klaarzetten van het restaurant.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven.
Je onderhoudt de lokalen, keukenmaterialen en zaalmaterieel en voert basisbereidingen in de keuken uit.
Onder begeleiding bereid je warme maaltijden, zet je de zaal klaar, verzorg je de omgang met gasten en bedient ze.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken.
Je kan de reglementering en algemene wetgeving van wijn toelichten, het vinificatieproces verklaren, voor de bewaring van de wijn instaan, wijn op een correcte manier degusteren en serveren.
Je kan de verschillende flessen, de soorten kurken en de soort glazen beschrijven.
Je staat in voor de netheid en hygiëne van de bar en bijhorende lokalen.

 

 

Situering

Studiegebied Horeca
Diplomagericht Nee
Beroepskwalificatie Kelner
Beroepskwalificatie definitie De kelner ontvangt de gasten, stelt gerechten en dranken voor, neemt bestellingen op, geeft deze door aan het bar- of keukenpersoneel, serveert de dranken en/of gerechten, werkt ze eventueel af aan tafel, maakt de rekening op en rekent af teneinde de gast optimaal te bedienen.
Beroepskwalificatie ID BK-0077-2
Beroepskwalificatie VKS Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Ja
STEM Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Kelner Standaard Certificaat Ja 400 lestijden
--
Kelner Verkort Certificaat Ja 200 lestijden
--
Kelner Verlengd Certificaat Ja 600 lestijden
--

 

Modules

Omschrijving Type Studiebewijs Ingericht Lestijden Einddatum
Bereiding en bediening van dranken Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
EVC-assessment Kelner Proef Ja 1 lestijden
--
Initiatie ontvangst en bediening van gasten Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Initiatie ontvangst en bediening van gasten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Initiatie ontvangst en bediening van gasten Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Ontvangst en bediening van gasten Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: KELNER na 560 lestijden.

 

Instellingen

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro

Keizersplein 19  9300 Aalst
053 46 19 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

Centrum voor Volwassenenonderwijs De Verdieping

Schachtplein 1  3550 Heusden-Zolder
01 153 87 33     

Centrum voor Volwassenenonderwijs De Verdieping

Schachtplein 1  3550 Heusden-Zolder
01 153 87 33     

Provinciaal centrum voor volwassenenonderwijs Limburg

Europaplein 36  3630 Maasmechelen
089 77 09 55     

GO! Centrum voor volwassenenonderwijs Scala

Hugo Verrieststraat 68  8800 Roeselare
056 25 47 13     

 

Linken

Bediening café restaurant(m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Bediening restaurant (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Kelner - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4

Kelner - Opleidingsprofiel SecVO

 


Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 19-03-2025