Chef de partie groenten fruit en kruiden

Beschrijving

In de opleiding “Chef de partie desserten, gebak en brood” leer je:

  • voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen, 
  • de noodzakelijke voorbereidingen doen, 
  • koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens technische fiche, 
  • de gerechten afwerken 
  • de kwaliteit controleren. 

In deze opleiding ligt de focus op de productgroep groenten, fruit en kruiden; groenten, fruit en kruiden staan centraal in de gerechten, maar ook andere productgroepen komen aan bod. Producten, bereidingstechnieken, culinaire toepassingen en nieuwe trends van zowel de inheemse keuken als de wereldkeuken komen aan bod. 

Voedselveilig, hygiënisch, kostenbewust en efficiënt werken zijn een rode draad in deze opleiding.

 

Situering

Studiegebied Horeca
Diplomagericht Nee
Beroepskwalificatie Chef de partie groenten, fruit en kruiden
Beroepskwalificatie definitie ‘Bestelt en ontvangt voedingsmiddelen binnen de keuken, doet de noodzakelijke voorbereidingen, bereidt koude en warme maaltijden met groenten, fruit en kruiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens technische fiche, werkt de gerechten af en controleert de kwaliteit teneinde kwaliteitsvolle maaltijden af te leveren aan de gast.’
Beroepskwalificatie ID BK-0425-3
Beroepskwalificatie VKS Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
STEM Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Chef de partie groenten fruit en kruiden Standaard Certificaat Ja 880 lestijden
--
Chef de partie groenten fruit en kruiden Verkort Certificaat Ja 440 lestijden
--
Chef de partie groenten fruit en kruiden Verlengd Certificaat Ja 1320 lestijden
--

 

Instellingen

 

Beroepen

Chef kok

Traiteur

 

Chef de partie groenten fruit en kruiden

Beschrijving

In de opleiding “Chef de partie desserten, gebak en brood” leer je:

  • voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen, 
  • de noodzakelijke voorbereidingen doen, 
  • koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens technische fiche, 
  • de gerechten afwerken 
  • de kwaliteit controleren. 

In deze opleiding ligt de focus op de productgroep groenten, fruit en kruiden; groenten, fruit en kruiden staan centraal in de gerechten, maar ook andere productgroepen komen aan bod. Producten, bereidingstechnieken, culinaire toepassingen en nieuwe trends van zowel de inheemse keuken als de wereldkeuken komen aan bod. 

Voedselveilig, hygiënisch, kostenbewust en efficiënt werken zijn een rode draad in deze opleiding.

 

Situering

Studiegebied Horeca
Diplomagericht Ja
Beroepskwalificatie Chef de partie groenten, fruit en kruiden
Beroepskwalificatie definitie ‘Bestelt en ontvangt voedingsmiddelen binnen de keuken, doet de noodzakelijke voorbereidingen, bereidt koude en warme maaltijden met groenten, fruit en kruiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens technische fiche, werkt de gerechten af en controleert de kwaliteit teneinde kwaliteitsvolle maaltijden af te leveren aan de gast.’
Beroepskwalificatie ID BK-0425-3
Beroepskwalificatie VKS Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
STEM Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Chef de partie groenten fruit en kruiden Standaard Certificaat Ja 880 lestijden
--
Chef de partie groenten fruit en kruiden Verkort Certificaat Ja 440 lestijden
--
Chef de partie groenten fruit en kruiden Verlengd Certificaat Ja 1320 lestijden
--

 

Modules

Omschrijving Type Studiebewijs Ingericht Lestijden Einddatum
Bistrogerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Bistrogerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Bistrogerechten met vis Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Bistrogerechten met vis Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Bistrogerechten met vlees en gevogelte Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Bistrogerechten met vlees en gevogelte Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Bistronagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Bistronagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Dieetmaaltijden en gezonde voeding met groenten, fruit en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige nagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige nagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige nagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige visgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige visgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige visgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Initiatie ontvangst en bediening van gasten Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Initiatie ontvangst en bediening van gasten Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Initiatie ontvangst en bediening van gasten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden uit de wereldkeuken Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--

 

Toelating

Om aan de opleiding te mogen deelnemen, is de cursist gehouden aan de meldingsplicht m.b.t. levensmiddelenhygiëne.

 

Sanctie

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.

Deze opleiding leidt tot het certificaat Chef de partie groenten, fruit en kruiden en een bewijs van beroepskwalificatie van niveau 4 van Chef de partie groenten, fruit en kruiden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat Aanvullende algemene vorming tot het diploma secundair onderwijs

 

Instellingen

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro

Keizersplein 19  9300 Aalst
053 46 19 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
03 242 26 19     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios

Halmstraat 6A  3600 Genk
089 69 40 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios

Halmstraat 6A  3600 Genk
089 69 40 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent

Martelaarslaan 13  9000 Gent
09 225 04 36     

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS

Nelson Mandelaplein 1  8500 Kortrijk
056 32 19 19     

Centrum voor volwassenenonderwijs Groeipunt (131482)

Centrumlaan 160  9400 Ninove
054 31 78 60     

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs EduKempen

Boomgaardstraat 56  2300 Turnhout
01 449 07 10     

 

Beroepen

Chef kok

Traiteur

 

Synoniemen

  • Chef de partie (m/v)
  • Chef de partie koude keuken (m/v)
  • Chef de partie voor het bereiden van vlees, wild en gevogelte (m/v)
  • Chef de partie warme keuken (m/v)
  • Eerste hulpkok (m/v)
  • Grill-kok (m/v)
  • Polyvalent of vervangend chef de partie (m/v)
  • Sous-chef keuken (m/v)
  • Vleesbrader (m/v)

 


Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 30-04-2025