Volwassenen

Hulpkok
Beschrijving
Je leert basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven.
Je onderhoudt de lokalen, keuken- en zaalmaterieel onderhouden.
Onder begeleiding voer je de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uit, bereidt je warme en koude maaltijden.
Je bereidt maaltijden met vis, vlees, gevogelte en desserten.
Situering
Studiegebied | Horeca | ||||
Diplomagericht | Nee | ||||
Beroepskwalificatie | Hulpkok | ||||
Beroepskwalificatie definitie | Bestelt en ontvangt voedingsmiddelen binnen de keuken, doet de noodzakelijke voorbereidingen, bereidt koude en warme maaltijden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens technische fiche, werkt de gerechten af en controleert de kwaliteit teneinde kwaliteitsvolle maaltijden af te leveren aan de gast. | ||||
Beroepskwalificatie ID | BK-0251-4 | ||||
Beroepskwalificatie VKS | Niveau 3 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur | ||||
Beroepskwalificatie informatie | Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden | ||||
Duaal | Nee | ||||
STEM | Nee |
Opleidingsvariant | Duur | Studiebewijs | Ingericht | Studieomvang | Einddatum |
---|---|---|---|---|---|
Hulpkok | Standaard | Certificaat | Ja | 560 lestijden |
-- |
Hulpkok | Verkort | Certificaat | Ja | 280 lestijden |
-- |
Hulpkok | Verlengd | Certificaat | Ja | 840 lestijden |
-- |
Instellingen
Beroepen
Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood
Polyvalent medewerker restaurant
Linken
Keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Hulpkok - Opleidingsprofiel SecVO

Hulpkok |
Beschrijving
Je leert basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven.
Je onderhoudt de lokalen, keuken- en zaalmaterieel onderhouden.
Onder begeleiding voer je de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uit, bereidt je warme en koude maaltijden.
Je bereidt maaltijden met vis, vlees, gevogelte en desserten.
Situering
Studiegebied | Horeca | ||||
Diplomagericht | Ja | ||||
Beroepskwalificatie | Hulpkok | ||||
Beroepskwalificatie definitie | Bestelt en ontvangt voedingsmiddelen binnen de keuken, doet de noodzakelijke voorbereidingen, bereidt koude en warme maaltijden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens technische fiche, werkt de gerechten af en controleert de kwaliteit teneinde kwaliteitsvolle maaltijden af te leveren aan de gast. | ||||
Beroepskwalificatie ID | BK-0251-4 | ||||
Beroepskwalificatie VKS | Niveau 3 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur | ||||
Beroepskwalificatie informatie | Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden | ||||
Duaal | Ja | ||||
STEM | Nee |
Opleidingsvariant | Duur | Studiebewijs | Ingericht | Studieomvang | Einddatum |
---|---|---|---|---|---|
Hulpkok | Standaard | Certificaat | Ja | 560 lestijden |
-- |
Hulpkok | Verkort | Certificaat | Ja | 280 lestijden |
-- |
Hulpkok | Verlengd | Certificaat | Ja | 840 lestijden |
-- |
Modules
Omschrijving | Type | Studiebewijs | Ingericht | Lestijden | Einddatum |
---|---|---|---|---|---|
Bistrogerechten met groenten en kruiden | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
Bistrogerechten met groenten en kruiden | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Bistrogerechten met vis | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
Bistrogerechten met vis | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Bistrogerechten met vlees en gevogelte | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Bistrogerechten met vlees en gevogelte | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
Bistronagerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
Bistronagerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 60 lestijden |
-- |
Eenvoudige nagerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
Eenvoudige nagerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
Eenvoudige nagerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 60 lestijden |
-- |
Eenvoudige visgerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
Eenvoudige visgerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 60 lestijden |
-- |
Eenvoudige visgerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 60 lestijden |
-- |
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
EVC-assessment Hulpkok | Proef | Ja | 1 lestijden |
-- |
|
Initiatie ontvangst en bediening van gasten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
Initiatie ontvangst en bediening van gasten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
Initiatie ontvangst en bediening van gasten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Certificaat van de beroepsopleiding: HULPKOK na 440 lestijden
Instellingen
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro
Keizersplein 19 9300 Aalst
053 46 19 00![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Leren Beleven Creëren
Sudermanstraat 5 2000 Antwerpen
03 375 68 58![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant
Desguinlei 244 2018 Antwerpen
03 242 26 19![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cervo-GO!
St.-Elisabethlaan 6 8660 De Panne
05 841 51 61![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK
Kleinhoefstraat 4 2440 Geel
01 4 71 69 53![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Halmstraat 6A 3600 Genk
089 69 40 00![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Halmstraat 6A 3600 Genk
089 69 40 00![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Halmstraat 6A 3600 Genk
089 69 40 00![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp
Holstraat 95 9000 Gent
09 216 84 93![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp
Holstraat 95 9000 Gent
09 216 84 93![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent
Martelaarslaan 13 9000 Gent
09 225 04 36![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Groeipunt (131888)
Henleykaai 83 b 9000 Gent
09 267 12 90![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Groeipunt (131888)
Henleykaai 83 b 9000 Gent
09 267 12 90![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs De Verdieping
Schachtplein 1 3550 Heusden-Zolder
01 153 87 33![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS
Nelson Mandelaplein 1 8500 Kortrijk
056 32 19 19![]()
![]()
Provinciaal centrum voor volwassenenonderwijs Limburg
Europaplein 36 3630 Maasmechelen
089 77 09 55![]()
![]()
Centrum voor volwassenenonderwijs Groeipunt (131482)
Centrumlaan 160 9400 Ninove
054 31 78 60![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Creo
Arme-Klarenstraat 75 8800 Roeselare
05 126 11 94![]()
![]()
GO! Centrum voor volwassenenonderwijs Scala
Hugo Verrieststraat 68 8800 Roeselare
056 25 47 13![]()
![]()
GO! Centrum voor volwassenenonderwijs Scala
Hugo Verrieststraat 68 8800 Roeselare
056 25 47 13![]()
![]()
GO! Centrum voor volwassenenonderwijs Scala
Hugo Verrieststraat 68 8800 Roeselare
056 25 47 13![]()
![]()
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs EduKempen
Boomgaardstraat 56 2300 Turnhout
01 449 07 10![]()
![]()
Synoniemen
- Afwasser-keukenmedewerker
- Ambachtelijk slager
- Banketbakker in een restaurant (m/v)
- Bereider fijne vleeswaren
- Bereider fijnkost
- Bereider van vleesproducten
- Charcutier (m/v)
- Charcutier traiteur
- Charcutier traiteur (m/v)
- Chef charcuterie traiteur (m/v)
- Chef de partie (m/v)
- Chef de partie desserten, gebak en brood
- chef de partie groenten, fruit en kruiden
- Chef de partie koude keuken
- Chef de partie koude keuken (m/v)
- Chef de partie patisserie
- Chef de partie patisserie (m/v)
- Chef de partie vlees, wild en gevogelte
- Chef de partie voor het bereiden van vlees, wild en gevogelte (m/v)
- Chef de partie voor sauzen (m/v)
- Chef de partie voor vis, schaal- en schelpdieren
- Chef de partie voor visgerechten (m/v)
- Chef de partie warme keuken
- Chef de partie warme keuken (m/v)
- Chef patisserie (m/v)
- Chef tussengerechten (m/v)
- Culinair slager
- Demi-chef de partie
- Demi-chef de partie (m/v)
- Eerste hulpkok (m/v)
- Grill-kok (m/v)
- Grootkeukenkok (m/v)
- Hoofd afdeling charcuterie
- Hoofd afdeling charcuterie m/v)
- Hoofd productieafdeling charcuterie (m/v)
- Hulp in de charcuterie
- Hulp in de charcuterie (m/v)
- Hulpkok (m/v)
- Hulpkok in een grootkeuken (m/v)
- Hulpkok patisserie (m/v)
- Keukenhulp
- Kok (m/v)
- Kok-keukenmedewerker
- Kok-patissier
- Kok-patissier (m/v)
- Kok-privédienst (m/v)
- Kok-traiteur (m/v)
- Laboratoriumkok (m/v)
- Medewerker charcuterie
- Medewerker charcuterie (m/v)
- Polyvalent hulpkok (m/v)
- Polyvalent medewerker restaurant
- Polyvalent of vervangend chef de partie (m/v)
- Productieassistent in een grootkeuken (m/v)
- Productiemedewerker voeding (m/v)
- Saucier
- Saucier (m/v)
- Slager charcutier
- Sous-chef keuken (m/v)
- Tweede hulpkok
- Tweede hulpkok (m/v)
- Tweede patissier (m/v)
- Verkoper in een charcuterie
- Vleesbrader
- Vleesbrader (m/v)
Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 23-05-2025