Medewerker spoelkeuken

Beschrijving

In de opleiding Medewerker spoelkeuken leert men de vaat, de keukenuitrusting in een horecabedrijf of grootkeuken reinigen en schoonmaken volgens de regels van de hygiëne en voedselveiligheid en de kwaliteitsvereisten van het bedrijf teneinde maaltijden te kunnen serveren op vaatwerk, proper conform voedselveiligheid. Ordelijk, net, hygiënisch en veilig werken zijn een rode draad in deze opleiding.

 

Situering

Studiegebied Horeca
Diplomagericht Nee
Beroepskwalificatie Medewerker spoelkeuken
Beroepskwalificatie definitie De medewerker spoelkeuken staat in voor het reinigen en schoonmaken van de vaat, de keukenuitrusting in een horecabedrijf of grootkeuken volgens de regels van de hygiëne en voedselveiligheid en de kwaliteitsvereisten van het bedrijf teneinde maaltijden te kunnen serveren op vaatwerk, proper conform voedselveiligheid.
Beroepskwalificatie ID BK-0197-2
Beroepskwalificatie VKS Niveau 2 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
STEM Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Medewerker spoelkeuken Standaard Certificaat Ja 80 lestijden
--
Medewerker spoelkeuken Verlengd Certificaat Ja 120 lestijden
--

 

Instellingen

 

Linken

Medewerker spoelkeuken - VKS - Beroepskwalificatie niveau 2

 

Medewerker spoelkeuken

Beschrijving

In de opleiding Medewerker spoelkeuken leert men de vaat, de keukenuitrusting in een horecabedrijf of grootkeuken reinigen en schoonmaken volgens de regels van de hygiëne en voedselveiligheid en de kwaliteitsvereisten van het bedrijf teneinde maaltijden te kunnen serveren op vaatwerk, proper conform voedselveiligheid. Ordelijk, net, hygiënisch en veilig werken zijn een rode draad in deze opleiding.

 

Situering

Studiegebied Horeca
Diplomagericht Nee
Beroepskwalificatie Medewerker spoelkeuken
Beroepskwalificatie definitie De medewerker spoelkeuken staat in voor het reinigen en schoonmaken van de vaat, de keukenuitrusting in een horecabedrijf of grootkeuken volgens de regels van de hygiëne en voedselveiligheid en de kwaliteitsvereisten van het bedrijf teneinde maaltijden te kunnen serveren op vaatwerk, proper conform voedselveiligheid.
Beroepskwalificatie ID BK-0197-2
Beroepskwalificatie VKS Niveau 2 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
STEM Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Medewerker spoelkeuken Standaard Certificaat Ja 80 lestijden
--
Medewerker spoelkeuken Verlengd Certificaat Ja 120 lestijden
--

 

Modules

Omschrijving Type Studiebewijs Ingericht Lestijden Einddatum
Werken in de spoelkeuken Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--

 

Toelating

Om als cursist toegelaten te worden tot een opleiding van de basiseducatie, moet de cursist voldaan hebben aan de deeltijdse leerplicht.

 

Sanctie

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat. Deze opleiding leidt tot het certificaat Medewerker spoelkeuken en een bewijs van beroepskwalificatie van niveau 2 van Medewerker spoelkeuken.

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Creo

Arme-Klarenstraat 75  8800 Roeselare
05 126 11 94     

GO! Centrum voor volwassenenonderwijs Scala

Hugo Verrieststraat 68  8800 Roeselare
056 25 47 13     

 

Linken

Medewerker spoelkeuken - VKS - Beroepskwalificatie niveau 2

 

Synoniemen

  • Afwasser in de horeca (m/v)
  • Bordenwasser in de horeca
  • Bordenwasser in de horeca (m/v)
  • Medewerker spoelkeuken
  • Plongeur (m/v)
  • Verantwoordelijke afwas in de horeca
  • Verantwoordelijke spoelkeuken

 


Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 19-03-2025