Medewerker fastfood

Beschrijving

In de opleiding “Medewerker fastfood” leert men eenvoudige koude en warme gerechten bereiden of samenstellen en instaan voor de verkoop, de bediening of de bezorging van deze producten, teneinde een snelle, correcte en kwaliteitsvolle service te bieden aan de gast. Voedselveiligheid, hygiënisch, kostenbewust en efficiënt werken zijn een rode draad in deze opleiding. De medewerker fastfood kan zowel in de zaal als in de keuken tewerkgesteld worden.

De medewerker fastfood bereidt en schikt koude of warme gerechten, zoals belegde broodjes, salades, frietjes en gefrituurde gerechten, hamburgers, pizza's, pasta's, desserts, ijs, pannenkoeken, enz. door verschillende bestanddelen samen te brengen en af te werken. De medewerker fastfood staat in voor de verkoop van deze gerechten en de bediening van de gast. De medewerker fastfood zorgt tevens voor het klaarmaken van de zaal, van het buffet of van de toonbank, ruimt af en maakt schoon.

 

Situering

Studiegebied Horeca
Diplomagericht Nee
Beroepskwalificatie Medewerker fastfood
Beroepskwalificatie definitie De medewerker fastfood bereidt eenvoudige koude en warme gerechten of stelt ze samen en staat in voor de verkoop, de bediening of de bezorging van deze producten, teneinde een snelle, correcte en kwaliteitsvolle service te bieden aan de gast.
Beroepskwalificatie ID BK-0346-3
Beroepskwalificatie VKS Niveau 2 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
STEM Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Medewerker fastfood Standaard Certificaat Ja 160 lestijden
--
Medewerker fastfood Verlengd Certificaat Ja 240 lestijden
--

 

Instellingen

 

Beroepen

Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood

 

Linken

Medewerker fastfood - VKS - Beroepskwalificatie niveau 2

 

Medewerker fastfood

Beschrijving

In de opleiding “Medewerker fastfood” leert men eenvoudige koude en warme gerechten bereiden of samenstellen en instaan voor de verkoop, de bediening of de bezorging van deze producten, teneinde een snelle, correcte en kwaliteitsvolle service te bieden aan de gast. Voedselveiligheid, hygiënisch, kostenbewust en efficiënt werken zijn een rode draad in deze opleiding. De medewerker fastfood kan zowel in de zaal als in de keuken tewerkgesteld worden.

De medewerker fastfood bereidt en schikt koude of warme gerechten, zoals belegde broodjes, salades, frietjes en gefrituurde gerechten, hamburgers, pizza's, pasta's, desserts, ijs, pannenkoeken, enz. door verschillende bestanddelen samen te brengen en af te werken. De medewerker fastfood staat in voor de verkoop van deze gerechten en de bediening van de gast. De medewerker fastfood zorgt tevens voor het klaarmaken van de zaal, van het buffet of van de toonbank, ruimt af en maakt schoon.

 

Situering

Studiegebied Horeca
Diplomagericht Nee
Beroepskwalificatie Medewerker fastfood
Beroepskwalificatie definitie De medewerker fastfood bereidt eenvoudige koude en warme gerechten of stelt ze samen en staat in voor de verkoop, de bediening of de bezorging van deze producten, teneinde een snelle, correcte en kwaliteitsvolle service te bieden aan de gast.
Beroepskwalificatie ID BK-0346-3
Beroepskwalificatie VKS Niveau 2 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Ja
STEM Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Medewerker fastfood Standaard Certificaat Ja 160 lestijden
--
Medewerker fastfood Verlengd Certificaat Ja 240 lestijden
--

 

Modules

Omschrijving Type Studiebewijs Ingericht Lestijden Einddatum
Klassieke fastfoodgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Klassieke fastfoodgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Trendy fastfoodgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Trendy fastfoodgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--

 

Toelating

Om als cursist toegelaten te worden tot een opleiding van de basiseducatie, moet de cursist voldaan hebben aan de deeltijdse leerplicht.

 

Sanctie

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat. Deze opleiding leidt tot het certificaat Medewerker fastfood en een bewijs van beroepskwalificatie van niveau 2 van Medewerker fastfood.

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK

Kleinhoefstraat 4  2440 Geel
01 4 71 69 53     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Groeipunt (131888)

Henleykaai 83 b 9000 Gent
09 267 12 90     

Centrum voor Volwassenenonderwijs De Verdieping

Schachtplein 1  3550 Heusden-Zolder
01 153 87 33     

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs Focus

Groendreef 31  9160 Lokeren
09 348 38 45     

Centrum voor volwassenenonderwijs Groeipunt (131482)

Centrumlaan 160  9400 Ninove
054 31 78 60     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Creo

Arme-Klarenstraat 75  8800 Roeselare
05 126 11 94     

GO! Centrum voor volwassenenonderwijs Scala

Hugo Verrieststraat 68  8800 Roeselare
056 25 47 13     

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs EduKempen

Boomgaardstraat 56  2300 Turnhout
01 449 07 10     

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs EduKempen

Boomgaardstraat 56  2300 Turnhout
01 449 07 10     

 

Linken

Medewerker fastfood - VKS - Beroepskwalificatie niveau 2

 


Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 26-03-2025