Bereider van visproducten

Beschrijving

In de opleiding “Bereider van visproducten” leert men verse vis, schaal- en schelpdieren panklaar te maken en te verwerken tot koude en warme gerechten of producten teneinde deze te verkopen via de toonbank of op bestelling af te leveren bij de klant. Voedselveilig, veilig en economisch werken zijn een rode draad in deze opleiding.

De opleiding “Bereider van visproducten” bestaat uit 4 modules van telkens 80 lestijden:

  • Panklaar maken en opslaan bewaren
  • Eenvoudige verkoopklaer visgerechten
  • Verkoopklare visgerechten
  • Verkoop van vis en aanverwante producten 

 

Situering

Studiegebied Horeca
Diplomagericht Nee
Beroepskwalificatie Bereider van visproducten
Beroepskwalificatie definitie ‘Bereidt verse vis, week-, schelp- en schaaldieren volgens de voorschriften van voedselveiligheid en hygiëne en verwerkt deze in warme en koude maaltijden en/of voedingsproducten teneinde deze te verkopen of op bestelling door hem/haar af te leveren aan de klant.’
Beroepskwalificatie ID BK-0165-2
Beroepskwalificatie VKS Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
STEM Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Bereider van visproducten Standaard Certificaat Ja 320 lestijden
--
Bereider van visproducten Verkort Certificaat Ja 280 lestijden
--
Bereider van visproducten Verlengd Certificaat Ja 360 lestijden
--

 

Instellingen

 

Beroepen

Bereider van visproducten

 

Linken

Bereider van visproducten - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4

Bereider van visproducten - Opleidingsprofiel SecVO

 

Bereider van visproducten

Beschrijving

In de opleiding “Bereider van visproducten” leert men verse vis, schaal- en schelpdieren panklaar te maken en te verwerken tot koude en warme gerechten of producten teneinde deze te verkopen via de toonbank of op bestelling af te leveren bij de klant. Voedselveilig, veilig en economisch werken zijn een rode draad in deze opleiding.

De opleiding “Bereider van visproducten” bestaat uit 4 modules van telkens 80 lestijden:

  • Panklaar maken en opslaan bewaren
  • Eenvoudige verkoopklaer visgerechten
  • Verkoopklare visgerechten
  • Verkoop van vis en aanverwante producten 

 

Situering

Studiegebied Horeca
Diplomagericht Nee
Beroepskwalificatie Bereider van visproducten
Beroepskwalificatie definitie ‘Bereidt verse vis, week-, schelp- en schaaldieren volgens de voorschriften van voedselveiligheid en hygiëne en verwerkt deze in warme en koude maaltijden en/of voedingsproducten teneinde deze te verkopen of op bestelling door hem/haar af te leveren aan de klant.’
Beroepskwalificatie ID BK-0165-2
Beroepskwalificatie VKS Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Ja
STEM Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Bereider van visproducten Standaard Certificaat Ja 320 lestijden
--
Bereider van visproducten Verkort Certificaat Ja 280 lestijden
--
Bereider van visproducten Verlengd Certificaat Ja 360 lestijden
--

 

Modules

Omschrijving Type Studiebewijs Ingericht Lestijden Einddatum
Eenvoudige verkoopklare visgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Panklaar maken en opslaan/bewaren verse vis Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--

 

Toelating

Om tot de opleiding te worden toegelaten is een medisch geschiktheidsattest vereist voor personen die actief betrokken zijn bij de productie, de bewerking, de verwerking en het hanteren van levensmiddelen (afgeleverd door een huisarts of arbeidsgeneeskundige dienst). Om te mogen werken is een medisch attest vereist voor werken in de voedingsindustrie volgens de wettelijke regelgeving (afgeleverd door een erkende arbeidsgeneeskundige dienst).

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
03 242 26 19     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

 

Linken

Bereider van visproducten - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4

Bereider van visproducten - Opleidingsprofiel SecVO

 

Synoniemen

  • Ambachtelijk slager
  • Autoverkoper
  • Balieverkoper materiaal en uitrusting
  • Bereider fijne vleeswaren
  • Bereider fijnkost
  • Bereider van vleesproducten
  • Boekenhandelaar
  • Charcutier traiteur
  • Chef de partie desserten, gebak en brood
  • chef de partie groenten, fruit en kruiden
  • Chef de partie koude keuken
  • Chef de partie patisserie
  • Chef de partie vlees, wild en gevogelte
  • Chef de partie voor vis, schaal- en schelpdieren
  • Chef de partie warme keuken
  • Commercieel adviseur
  • Culinair slager
  • Demi-chef de partie
  • Detailhandelaar in hout
  • Drogist
  • Handelaar in tweedehandsartikelen
  • Hoofd afdeling charcuterie
  • Hulp in de charcuterie
  • IJzerhandelaar
  • Keukeninstallateur
  • Kioskhouder
  • Kleinhandelaar
  • Kleuradviseur
  • Kok-patissier
  • Krantenverkoper
  • Kruidenier
  • Marktkramer
  • Medewerker charcuterie
  • Saucier
  • Showroomverkoper
  • Sigarenhandelaar
  • Slager charcutier
  • Veilingmeester
  • verkoper elektronica
  • Verkoper in de kaasafdeling
  • Verkoper in doe-het-zelfzaak
  • Verkoper in een brillenwinkel
  • Verkoper in een brood- en banketbakkerij
  • Verkoper in een charcuterie
  • Verkoper in een dierenwinkel
  • Verkoper in een slagerij-vleeswarenwinkel
  • Verkoper in een tabakswinkel
  • Verkoper in een tuincentrum
  • Verkoper in een viswinkel
  • Verkoper in groothandel van materiaal en uitrusting
  • Verkoper sanitair
  • Verkoper tweedehandsartikelen
  • Verkoper van autoaccessoires
  • Verkoper van badkamers
  • Verkoper van boeken en papier
  • Verkoper van bouwmaterialen
  • Verkoper van bruingoed
  • Verkoper van cosmeticaproducten
  • Verkoper van culturele producten
  • Verkoper van dieren
  • Verkoper van dierenvoeding
  • Verkoper van elektrische huishoudtoestellen
  • Verkoper van fietsen
  • Verkoper van gereedschap
  • Verkoper van groenten en fruit
  • Verkoper van hobby-tuinmachines
  • Verkoper van horloges, juwelen, parfumerie
  • Verkoper van huisdieren
  • Verkoper van informatica
  • Verkoper van keukens
  • Verkoper van kleding
  • Verkoper van linnengoed
  • Verkoper van meubels
  • Verkoper van motorfietsen
  • Verkoper van multimedia
  • Verkoper van muur- en vloerbekleding
  • Verkoper van muziekinstrumenten en -accessoires
  • Verkoper van paramedische artikelen
  • Verkoper van schoenen
  • Verkoper van speelgoed
  • Verkoper van spelletjes en kansspelen
  • Verkoper van sportartikels
  • Verkoper van stoffen
  • Verkoper van tuiniermateriaal
  • Verkoper van verse producten
  • Verkoper van verven
  • Verkoper van verwarming-ventilatie-isolatie
  • Verkoper van voedingsmiddelen in de groothandel
  • Verkoper van witgoed
  • Verkoper-adviseur in een tuincentrum
  • Verkoper-groothandelaar van materiaal en uitrusting
  • Vleesbrader
  • Winkelier

 


Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 19-03-2025