Volwassenen

Koelceloperator visindustrie
Beschrijving
In de opleiding “Koelceloperator visindustrie” leert men vis te controleren bij ontvangst, te versnijden, verwerken en verpakken, productielijnen te bevoorraden en orders voor te bereiden teneinde een kwaliteitsvol en hygiënisch verpakt product af te leveren. Voedselveilig, veilig en economisch werken zijn een rode draad in deze opleiding.
Situering
Studiegebied | Horeca |
Diplomagericht | Nee |
Beroepskwalificatie | Koelceloperator visindustrie |
Beroepskwalificatie definitie | ‘Controleert de vis en koelruimte bij ontvangst, versnijding, verwerking en verpakking, bevoorraadt de productielijnen en bereidt de orders voor teneinde een kwaliteitsvol en hygiënisch verpakt product af te leveren.’ |
Beroepskwalificatie ID | BK-0164-2 |
Beroepskwalificatie VKS | Niveau 3 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur |
Beroepskwalificatie informatie | klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden |
Duaal | Nee |
STEM | Nee |
Opleidingsvariant | Koelceloperator visindustrie |
Duur | Standaard |
Studiebewijs | Certificaat |
Ingericht | Ja |
Studieomvang | 160 lestijden |
Einddatum | geen einddatum |
Instellingen
Linken
Bereider van vleesproducten - VKS - Beroepskwalificatie niveau 3

Koelceloperator visindustrie |
Beschrijving
In de opleiding “Koelceloperator visindustrie” leert men vis te controleren bij ontvangst, te versnijden, verwerken en verpakken, productielijnen te bevoorraden en orders voor te bereiden teneinde een kwaliteitsvol en hygiënisch verpakt product af te leveren. Voedselveilig, veilig en economisch werken zijn een rode draad in deze opleiding.
Situering
Studiegebied | Horeca |
Diplomagericht | Nee |
Beroepskwalificatie | Koelceloperator visindustrie |
Beroepskwalificatie definitie | ‘Controleert de vis en koelruimte bij ontvangst, versnijding, verwerking en verpakking, bevoorraadt de productielijnen en bereidt de orders voor teneinde een kwaliteitsvol en hygiënisch verpakt product af te leveren.’ |
Beroepskwalificatie ID | BK-0164-2 |
Beroepskwalificatie VKS | Niveau 3 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur |
Beroepskwalificatie informatie | klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden |
Duaal | Nee |
STEM | Nee |
Opleidingsvariant | Koelceloperator visindustrie |
Duur | Standaard |
Studiebewijs | Certificaat |
Ingericht | Ja |
Studieomvang | 160 lestijden |
Einddatum | geen einddatum |
Modules
Omschrijving | Type | Studiebewijs | Ingericht | Lestijden | Einddatum |
---|
Toelating
Om tot de opleiding te worden toegelaten is een medisch geschiktheidsattest vereist voor personen die actief betrokken zijn bij de productie, de bewerking, de verwerking en het hanteren van levensmiddelen (afgeleverd door een huisarts of arbeidsgeneeskundige dienst).… Om te mogen werken is een medisch attest vereist voor werken in de voedingsindustrie volgens de wettelijke regelgeving (afgeleverd door een erkende arbeidsgeneeskundige dienst).
Sanctie
Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat. Deze opleiding leidt tot het certificaat Koelceloperator visindustrie en een bewijs van beroepskwalificatie van niveau 3 van Koelceloperator visindustrie.
Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 12-06-2024