Visfileerder-bewerker

Beschrijving

In de opleiding “Visfileerder-bewerker” leert men verse vis reinigen, fileren, bewerken en versnijden teneinde een stuk vis af te leveren, klaar voor consumptie. Men leert vis op een correcte manier in ontvangst te nemen en te bewaren. Voedselveilig, veilig en economisch werken zijn een rode draad in deze opleiding.

De opleiding “Visfileerder-bewerker” bestaat uit 2 modules:

  • Ontvangstcontrole en voorbereiden van vis
  • Panklaar maken en opslaan/bewaren verse vis

 

Situering

Studiegebied Horeca
Diplomagericht Nee
Beroepskwalificatie Visfileerder-bewerker
Beroepskwalificatie definitie ‘Fileert, portioneert, bewerkt en versnijdt vis teneinde een stuk vis af te leveren, klaar voor consumptie.’
Beroepskwalificatie ID BK-0166-2
Beroepskwalificatie VKS Niveau 2 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
STEM Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Visfileerder-bewerker Standaard Certificaat Ja 160 lestijden
--
Visfileerder-bewerker Verkort Certificaat Ja 80 lestijden
--
Visfileerder-bewerker Verlengd Certificaat Ja 240 lestijden
--

 

Instellingen

 

Beroepen

Visfileerder

 

Linken

Bereider van visproducten - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4

Koelceloperator visindustrie - VKS - Beroepskwalificatie niveau 3

Bereider van visproducten - Opleidingsprofiel SecVO

 

Visfileerder-bewerker

Beschrijving

In de opleiding “Visfileerder-bewerker” leert men verse vis reinigen, fileren, bewerken en versnijden teneinde een stuk vis af te leveren, klaar voor consumptie. Men leert vis op een correcte manier in ontvangst te nemen en te bewaren. Voedselveilig, veilig en economisch werken zijn een rode draad in deze opleiding.

De opleiding “Visfileerder-bewerker” bestaat uit 2 modules:

  • Ontvangstcontrole en voorbereiden van vis
  • Panklaar maken en opslaan/bewaren verse vis

 

Situering

Studiegebied Horeca
Diplomagericht Nee
Beroepskwalificatie Visfileerder-bewerker
Beroepskwalificatie definitie ‘Fileert, portioneert, bewerkt en versnijdt vis teneinde een stuk vis af te leveren, klaar voor consumptie.’
Beroepskwalificatie ID BK-0166-2
Beroepskwalificatie VKS Niveau 2 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Ja
STEM Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Visfileerder-bewerker Standaard Certificaat Ja 160 lestijden
--
Visfileerder-bewerker Verkort Certificaat Ja 80 lestijden
--
Visfileerder-bewerker Verlengd Certificaat Ja 240 lestijden
--

 

Modules

Omschrijving Type Studiebewijs Ingericht Lestijden Einddatum
Panklaar maken en opslaan/bewaren verse vis Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--

 

Toelating

Om tot de opleiding te worden toegelaten is een medisch geschiktheidsattest vereist voor personen die actief betrokken zijn bij de productie, de bewerking, de verwerking en het hanteren van levensmiddelen (afgeleverd door een huisarts of arbeidsgeneeskundige dienst). Om te mogen werken is een medisch attest vereist voor werken in de voedingsindustrie volgens de wettelijke regelgeving (afgeleverd door een erkende arbeidsgeneeskundige dienst).

 

Sanctie

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat. Deze opleiding leidt tot het certificaat Visfileerder-bewerker en een bewijs van beroepskwalificatie van niveau 2 van Visfileerder-bewerker.

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cervo-GO!

St.-Elisabethlaan 6  8660 De Panne
05 841 51 61     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

 

Beroepen

Visfileerder

 

Linken

Bereider van visproducten - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4

Koelceloperator visindustrie - VKS - Beroepskwalificatie niveau 3

Bereider van visproducten - Opleidingsprofiel SecVO

 


Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 19-03-2025