Medewerker Slagerij

Beschrijving

In deze opleiding leert men de slager in zijn activiteiten helpen en ondersteunen .
Doel is producten klaar te maken om deze in een consumptiecircuit te brengen onder de vormen van vlees, vleesbereidingen, vleesproducten of bereide gerechten.

 

Situering

Studiegebied Slagerij
Diplomagericht Nee
Beroepskwalificatie Medewerker slagerij
Beroepskwalificatie definitie Helpt en ondersteunt de slager in zijn activiteiten, teneinde producten klaar te maken om deze in een consumptiecircuit te brengen onder de vormen van vlees, vleesbereidingen of vleesproducten.
Beroepskwalificatie ID BK-0061-3
Beroepskwalificatie VKS Niveau 2 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
STEM Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Medewerker Slagerij Standaard Certificaat Ja 400 lestijden
--
Medewerker Slagerij Verlengd Certificaat Ja 600 lestijden
--

 

Instellingen

 

Beroepen

Slagershulp

 

Linken

Slagerij (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Medewerker slagerij - VKS - Beroepskwalificatie niveau 2

Medewerker slagerij - Opleidingsprofiel SecVO

 

Medewerker Slagerij

Beschrijving

In deze opleiding leert men de slager in zijn activiteiten helpen en ondersteunen .
Doel is producten klaar te maken om deze in een consumptiecircuit te brengen onder de vormen van vlees, vleesbereidingen, vleesproducten of bereide gerechten.

 

Situering

Studiegebied Slagerij
Diplomagericht Nee
Beroepskwalificatie Medewerker slagerij
Beroepskwalificatie definitie Helpt en ondersteunt de slager in zijn activiteiten, teneinde producten klaar te maken om deze in een consumptiecircuit te brengen onder de vormen van vlees, vleesbereidingen of vleesproducten.
Beroepskwalificatie ID BK-0061-3
Beroepskwalificatie VKS Niveau 2 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Ja
STEM Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Medewerker Slagerij Standaard Certificaat Ja 400 lestijden
--
Medewerker Slagerij Verlengd Certificaat Ja 600 lestijden
--

 

Modules

Omschrijving Type Studiebewijs Ingericht Lestijden Einddatum
Bereiding vleesproducten (charcuterie) Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Eenvoudige verkoopklare gerechten Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Eenvoudige verwerking deelstukken Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Eenvoudige verwerking deelstukken Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Panklaar maken vers vlees Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Toonbankpresentatie slagerij Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Toonbankpresentatie slagerij Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--

 

Toelating

Medisch attest met het oog op het hanteren van levensmiddelen.
Toepassing van:
- het KB van 17 maart 1971 tot onderwerping aan medisch toezicht van al de personen die door hun werkzaamheid rechtstreeks met voedingswaren of – stoffen in aanraking komen en die deze waren kunnen verontreinigen,
- het KB van 22 december 2005 betreffende levensmiddelenhygiëne.
Voor een opleiding waarin men rechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komt en men die waren of stoffen kan verontreinigen of besmetten, moet men medisch geschikt zijn bevonden uit het oogpunt van de federale regelgeving op de consumentenbescherming (cf. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen).
Daartoe dient een arts een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
De geschiktheidsverklaring is eenmalig en geldt voor de ganse duur van de (ononderbroken) studies waarin rond voeding wordt gewerkt (ook bij eventuele verandering van instelling of opleiding), tenzij er een aanleiding is (bv. na ziekte) om de geschiktheid te herevalueren.
Een ongeschiktheidsverklaring in het kader van de toelating tot een opleiding impliceert dat men niet aan de toelatingsvoorwaarden voldoet; een ongeschiktheidsverklaring na herevaluatie tijdens een opleiding impliceert dat men uiterlijk op het einde van het lopende schooljaar zijn studies waarin rond voeding wordt gewerkt, moet stopzetten.

 

Sanctie

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.
Deze opleiding leidt tot het certificaat Medewerker Slagerij
en een bewijs van beroepskwalificatie van niveau 2 van Medewerker slagerij.

 

Instellingen

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro

Keizersplein 19  9300 Aalst
053 46 19 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
03 242 26 19     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cervo-GO!

St.-Elisabethlaan 6  8660 De Panne
05 841 51 61     

Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK

Kleinhoefstraat 4  2440 Geel
01 4 71 69 53     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios

Halmstraat 6A  3600 Genk
089 69 40 00     

 

Beroepen

Slagershulp

 

Linken

Slagerij (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Medewerker slagerij - VKS - Beroepskwalificatie niveau 2

Medewerker slagerij - Opleidingsprofiel SecVO

 

Synoniemen

  • Ambachtelijk slager
  • Beenhouwer
  • Charcutier
  • Chef-slager
  • Hulp in de charcuterie (m/v)
  • Hulp in de slagerij (m/v)
  • Hulpslager
  • Hulpslager (m/v)
  • Keurslager
  • Medewerker charcuterie (m/v)
  • Medewerker slagerij
  • Poelier
  • Slager-uitbener
  • Slager-verkoper van vleeswaren
  • Slagersgast
  • Slagersgast (m/v)
  • Slagershulp
  • Spekslager
  • Vleesbewerker
  • Wild- en gevogelteslager

 


Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 18-06-2024