Volwassenen

Medewerker Slagerij
Beschrijving
In deze opleiding leert men de slager in zijn activiteiten helpen en ondersteunen .
Doel is producten klaar te maken om deze in een consumptiecircuit te brengen onder de vormen van vlees, vleesbereidingen, vleesproducten of bereide gerechten.
Situering
Studiegebied | Slagerij | ||||
Diplomagericht | Nee | ||||
Beroepskwalificatie | Medewerker slagerij | ||||
Beroepskwalificatie definitie | Helpt en ondersteunt de slager in zijn activiteiten, teneinde producten klaar te maken om deze in een consumptiecircuit te brengen onder de vormen van vlees, vleesbereidingen of vleesproducten. | ||||
Beroepskwalificatie ID | BK-0061-3 | ||||
Beroepskwalificatie VKS | Niveau 2 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur | ||||
Beroepskwalificatie informatie | Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden | ||||
Duaal | Nee | ||||
STEM | Nee |
Opleidingsvariant | Duur | Studiebewijs | Ingericht | Studieomvang | Einddatum |
---|---|---|---|---|---|
Medewerker Slagerij | Standaard | Certificaat | Ja | 400 lestijden |
-- |
Medewerker Slagerij | Verlengd | Certificaat | Ja | 600 lestijden |
-- |
Instellingen
Beroepen
Linken
Slagerij (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Medewerker slagerij - VKS - Beroepskwalificatie niveau 2
Medewerker slagerij - Opleidingsprofiel SecVO

Medewerker Slagerij |
Beschrijving
In deze opleiding leert men de slager in zijn activiteiten helpen en ondersteunen .
Doel is producten klaar te maken om deze in een consumptiecircuit te brengen onder de vormen van vlees, vleesbereidingen, vleesproducten of bereide gerechten.
Situering
Studiegebied | Slagerij | ||||
Diplomagericht | Nee | ||||
Beroepskwalificatie | Medewerker slagerij | ||||
Beroepskwalificatie definitie | Helpt en ondersteunt de slager in zijn activiteiten, teneinde producten klaar te maken om deze in een consumptiecircuit te brengen onder de vormen van vlees, vleesbereidingen of vleesproducten. | ||||
Beroepskwalificatie ID | BK-0061-3 | ||||
Beroepskwalificatie VKS | Niveau 2 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur | ||||
Beroepskwalificatie informatie | Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden | ||||
Duaal | Ja | ||||
STEM | Nee |
Opleidingsvariant | Duur | Studiebewijs | Ingericht | Studieomvang | Einddatum |
---|---|---|---|---|---|
Medewerker Slagerij | Standaard | Certificaat | Ja | 400 lestijden |
-- |
Medewerker Slagerij | Verlengd | Certificaat | Ja | 600 lestijden |
-- |
Modules
Omschrijving | Type | Studiebewijs | Ingericht | Lestijden | Einddatum |
---|---|---|---|---|---|
Bereiding vleesproducten (charcuterie) | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Eenvoudige verkoopklare gerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Eenvoudige verwerking deelstukken | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Eenvoudige verwerking deelstukken | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
Panklaar maken vers vlees | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Toonbankpresentatie slagerij | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Toonbankpresentatie slagerij | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
Toelating
Medisch attest met het oog op het hanteren van levensmiddelen.
Toepassing van:
- het KB van 17 maart 1971 tot onderwerping aan medisch toezicht van al de personen die door hun werkzaamheid rechtstreeks met voedingswaren of – stoffen in aanraking komen en die deze waren kunnen verontreinigen,
- het KB van 22 december 2005 betreffende levensmiddelenhygiëne.
Voor een opleiding waarin men rechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komt en men die waren of stoffen kan verontreinigen of besmetten, moet men medisch geschikt zijn bevonden uit het oogpunt van de federale regelgeving op de consumentenbescherming (cf. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen).
Daartoe dient een arts een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
De geschiktheidsverklaring is eenmalig en geldt voor de ganse duur van de (ononderbroken) studies waarin rond voeding wordt gewerkt (ook bij eventuele verandering van instelling of opleiding), tenzij er een aanleiding is (bv. na ziekte) om de geschiktheid te herevalueren.
Een ongeschiktheidsverklaring in het kader van de toelating tot een opleiding impliceert dat men niet aan de toelatingsvoorwaarden voldoet; een ongeschiktheidsverklaring na herevaluatie tijdens een opleiding impliceert dat men uiterlijk op het einde van het lopende schooljaar zijn studies waarin rond voeding wordt gewerkt, moet stopzetten.
Sanctie
Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.
Deze opleiding leidt tot het certificaat Medewerker Slagerij
en een bewijs van beroepskwalificatie van niveau 2 van Medewerker slagerij.
Instellingen
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro
Keizersplein 19 9300 Aalst
053 46 19 00![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant
Desguinlei 244 2018 Antwerpen
03 242 26 19![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cervo-GO!
St.-Elisabethlaan 6 8660 De Panne
05 841 51 61![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK
Kleinhoefstraat 4 2440 Geel
01 4 71 69 53![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Halmstraat 6A 3600 Genk
089 69 40 00![]()
![]()
Linken
Slagerij (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Medewerker slagerij - VKS - Beroepskwalificatie niveau 2
Medewerker slagerij - Opleidingsprofiel SecVO
Synoniemen
- Ambachtelijk slager
- Beenhouwer
- Charcutier
- Chef-slager
- Hulp in de charcuterie (m/v)
- Hulp in de slagerij (m/v)
- Hulpslager
- Hulpslager (m/v)
- Keurslager
- Medewerker charcuterie (m/v)
- Medewerker slagerij
- Poelier
- Slager-uitbener
- Slager-verkoper van vleeswaren
- Slagersgast
- Slagersgast (m/v)
- Slagershulp
- Spekslager
- Vleesbewerker
- Wild- en gevogelteslager
Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 18-06-2024