Kok

Beschrijving

Je leert basisvaardigheden en technieken met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven.
Je onderhoudt de lokalen en keukenmaterialen.
Je voert basisbereidingen in de keuken uit.
Onder begeleiding bereid je warme en koude maaltijden met vis, vlees en gevogelte, zet een zaal klaar, verzorgt de omgang met gasten en bedient ze.
Je maakt nagerechten klaar en werkt aan de kaart. 
 

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Diplomagericht Ja
   
Studieomvang

880 lesuren

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: KOK na 880 lestijden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

 

Beroepen

Chef kok

Chef kok grootkeuken

Traiteur

Verantwoordelijke grootkeuken

 

Linken

Kok - VDAB - Beroepenfilm

Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Kok - Opleidingsprofiel SecVO

 

Deze opleiding wordt momenteel nergens ingericht! Deze opleiding wordt momenteel nergens ingericht!

Kok

Beschrijving

Je leert basisvaardigheden en technieken met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven.
Je onderhoudt de lokalen en keukenmaterialen.
Je voert basisbereidingen in de keuken uit.
Onder begeleiding bereid je warme en koude maaltijden met vis, vlees en gevogelte, zet een zaal klaar, verzorgt de omgang met gasten en bedient ze.
Je maakt nagerechten klaar en werkt aan de kaart. 
 

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Diplomagericht Ja
   
Studieomvang

880 lesuren

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: KOK na 880 lestijden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

 

Linken

Kok - VDAB - Beroepenfilm

Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Kok - Opleidingsprofiel SecVO

 


Gegevens bijgewerkt tot 06-05-2019