Hotelonthaal

Beschrijving

Je leert basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het uitvoeren van de front-office, het poetsen en schoonmaken van de kamers en het verlenen van diensten aan de gasten.
Na de opleiding kan je het Belgische hotelwezen situeren.
Je leert de organisatie, de marketing en het beleid van een hotel omschrijven, de front-office in een hotel uitvoeren, kamers in een hotel poetsen en schoonmaken.
Je verleent diensten aan de gasten, past beroepsreglementering toe, organiseert het veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken.
Je bewaakt voeding- en drankencontrole.

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Belangstellingsdomeinen Toerisme - Onthaal
Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

280 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: HOTELONTHAAL na 280 lestijden

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs SVG

Snaggaardstraat 15  8000 Brugge
050335219     

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS

Nelson Mandelaplein 1  8500 Kortrijk
057224285     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp

Industrieweg 228  9030 Gent
092168484     

 

Beroepen

Host(ess)

Hotelreceptionist

Kamerjongen - kamermeisje

Maître d'hôtel

Receptionist

Verantwoordelijke kamerpersoneel

 

Linken

Hotelreceptionist - VDAB - Beroepenfilm

Hotelreceptie (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Hotelonthaal - Opleidingsprofiel SecVO

 

Hotelonthaal

Beschrijving

Je leert basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het uitvoeren van de front-office, het poetsen en schoonmaken van de kamers en het verlenen van diensten aan de gasten.
Na de opleiding kan je het Belgische hotelwezen situeren.
Je leert de organisatie, de marketing en het beleid van een hotel omschrijven, de front-office in een hotel uitvoeren, kamers in een hotel poetsen en schoonmaken.
Je verleent diensten aan de gasten, past beroepsreglementering toe, organiseert het veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken.
Je bewaakt voeding- en drankencontrole.

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Belangstellingsdomeinen Toerisme - Onthaal
Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

280 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: HOTELONTHAAL na 280 lestijden

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs SVG

Snaggaardstraat 15  8000 Brugge
050335219     

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS

Nelson Mandelaplein 1  8500 Kortrijk
057224285     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp

Industrieweg 228  9030 Gent
092168484     

 

Linken

Hotelreceptionist - VDAB - Beroepenfilm

Hotelreceptie (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Hotelonthaal - Opleidingsprofiel SecVO

 


Gegevens bijgewerkt tot 01-12-2015