Volwassenen

Grootkeukenkok
Beschrijving
Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je leert richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven, de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden.
Je kan basisbereidingen in de keuken uitvoeren, maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden, onder begeleiding warme en koude maaltijden bereiden.
Je leert nagerechten bereiden, een voedingsmiddelentabel gebruiken, voedingsleer en dieetleer toepassen, dieetmaaltijden bereiden, onder begeleiding van een diëtist menu’s opmaken.
Je kan bereide gerechten bewaren en regenereren, grootkeukengerechten bereiden en convenience food en instantproducten gebruiken.
Situering
Studiegebied | Horeca |
Diplomagericht | Ja |
Belangstellingsdomeinen | Voeding - Horeca |
Trefwoorden | Koken |
Studieomvang | 1000 lestijden |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Certificaat van de beroepsopleiding: GROOTKEUKENKOK na 1000 lestijden.
Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs.
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
025280950![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
089849903![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS
Nelson Mandelaplein 1 8500 Kortrijk
056321919![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp
Industrieweg 228 9030 Gent
092168484![]()
![]()
Beroepen
Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood
Polyvalent medewerker restaurant
Linken
Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Grootkeukenkok - Opleidingsprofiel SecVO

Grootkeukenkok |
Beschrijving
Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je leert richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven, de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden.
Je kan basisbereidingen in de keuken uitvoeren, maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden, onder begeleiding warme en koude maaltijden bereiden.
Je leert nagerechten bereiden, een voedingsmiddelentabel gebruiken, voedingsleer en dieetleer toepassen, dieetmaaltijden bereiden, onder begeleiding van een diëtist menu’s opmaken.
Je kan bereide gerechten bewaren en regenereren, grootkeukengerechten bereiden en convenience food en instantproducten gebruiken.
Situering
Studiegebied | Horeca |
Diplomagericht | Ja |
Belangstellingsdomeinen | Voeding - Horeca |
Trefwoorden | Koken |
Studieomvang | 1000 lestijden |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Certificaat van de beroepsopleiding: GROOTKEUKENKOK na 1000 lestijden.
Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs.
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
025280950![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
089849903![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS
Nelson Mandelaplein 1 8500 Kortrijk
056321919![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp
Industrieweg 228 9030 Gent
092168484![]()
![]()
Linken
Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Grootkeukenkok - Opleidingsprofiel SecVO