Grootkeukenhulpkok

Beschrijving

Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven.
Je leert de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden en basisbereidingen in de keuken uitvoeren.
Onder begeleiding zal je grootkeukengerechten, warme en koude maaltijden bereiden en de dienst aan de toonbank in een grootkeuken verzorgen.
Je kan maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden.
Ten slotte bedien je de klanten.
 

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

520 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding na 520 lestijden: GROOTKEUKENHULPKOK

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
025280950     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
032422619     

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS

Nelson Mandelaplein 1  8500 Kortrijk
057224285     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp

Industrieweg 228  9030 Gent
092168484     

 

Beroepen

Bereider van visproducten

Hulpkok

Keukenmedewerker

Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood

Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker

Polyvalent medewerker restaurant

Productieoperator voeding

Traiteur

 

Linken

Keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Grootkeukenhulpkok - Opleidingsprofiel SecVO

 

Grootkeukenhulpkok

Beschrijving

Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven.
Je leert de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden en basisbereidingen in de keuken uitvoeren.
Onder begeleiding zal je grootkeukengerechten, warme en koude maaltijden bereiden en de dienst aan de toonbank in een grootkeuken verzorgen.
Je kan maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden.
Ten slotte bedien je de klanten.
 

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Belangstellingsdomeinen Voeding - Horeca
   
Trefwoorden Koken
   
Studieomvang

520 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding na 520 lestijden: GROOTKEUKENHULPKOK

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
025280950     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
032422619     

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS

Nelson Mandelaplein 1  8500 Kortrijk
057224285     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp

Industrieweg 228  9030 Gent
092168484     

 

Linken

Keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Grootkeukenhulpkok - Opleidingsprofiel SecVO

 


Gegevens bijgewerkt tot 19-04-2017