Beschrijving
Indien je na je vooropleiding binnen het studiegebied voeding, wil evolueren in de richting van de topgastronomie, is dit specialisatiejaar misschien iets voor jou.
Eén ding is zeker: de horeca boeit je, je bent niet bang de handen uit de mouwen te steken en je wil later je steentje bijdragen in de wereld van hotels en restaurants.
Tijdens dit opleidingsjaar staan zowel het durven experimenteren met nieuwe smaakcombinaties, het creëren van nieuwe gerechten, als het leren bereiden van internationale authentieke gerechten centraal.
De laatste jaren is de maatschappij ook op gastronomisch vlak enorm geëvolueerd.
Nieuwe producten doen hun intrede, creatieve bereidingswijzen en gerechten worden bedacht, culinaire tradities uit andere streken vinden hun weg naar de keuken.
Je gaat aan de slag met zeldzame ingrediënten en authentieke producten, je leert verfijnd koken rond bepaalde thema's en je gastronomisch aanbod op een klantvriendelijke commerciële manier aan de man brengen.
Situering binnen het
studiedomein:
Waar kan ik "Specialiteitenrestaurant" volgen ?
Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan.
Toelatingsvoorwaarden
Meer info: zie regelgeving SO
Interessante links
Opleidingsfilm: Horeca: animatievideo studiekeuze