Slagerij - Fijnkosttraiteur - Derde graad

Studierichting "Slagerij - Fijnkosttraiteur"

De vraag naar buitenshuis bereide schotels stijgt.
Niet alleen voor feestelijke gelegenheden (buffetten, recepties, walking-dinners...), informele etentjes (tuinfeesten, barbecue, wok, gourmet, fondue) maar ook voor de dagelijkse snelle hap.
De consument stelt hoge eisen aan deze gebruiksklare maaltijden en verwacht niet alleen kwaliteit op zijn bord, de gerechten dienen ook mooi gepresenteerd te worden en hygiënisch bereid.
In deze opleiding leer je net zo goed kant-en-klare maaltijden samenstellen, diverse type sausen bereiden als betere vleeswarenbereidingen maken.
Gerechten op basis van vis, wild en gevogelte staan zeker op het programma.
Klassieke gerechten, streekgerechten, seizoensbereidingen of buitenlandse specialiteiten, koude schotels, gerechten volgens een bepaald thema, het komt allemaal aan bod.
Bovendien leer je de gebruiksklare schotels en de fijnkostbereidingen smaakvol presenteren in buffetvorm of in de toonbank, zonder de hygiëne uit het oog te verliezen.
Je scherpt ook je vaardigheden als ondernemer aan en  leert je bereide schotels aan de man brengen.

Slagerij - Fijnkosttraiteur      


Beschrijving

De vraag naar buitenshuis bereide schotels stijgt.
Niet alleen voor feestelijke gelegenheden (buffetten, recepties, walking-dinners...), informele etentjes (tuinfeesten, barbecue, wok, gourmet, fondue) maar ook voor de dagelijkse snelle hap.
De consument stelt hoge eisen aan deze gebruiksklare maaltijden en verwacht niet alleen kwaliteit op zijn bord, de gerechten dienen ook mooi gepresenteerd te worden en hygiënisch bereid.
In deze opleiding leer je net zo goed kant-en-klare maaltijden samenstellen, diverse type sausen bereiden als betere vleeswarenbereidingen maken.
Gerechten op basis van vis, wild en gevogelte staan zeker op het programma.
Klassieke gerechten, streekgerechten, seizoensbereidingen of buitenlandse specialiteiten, koude schotels, gerechten volgens een bepaald thema, het komt allemaal aan bod.
Bovendien leer je de gebruiksklare schotels en de fijnkostbereidingen smaakvol presenteren in buffetvorm of in de toonbank, zonder de hygiëne uit het oog te verliezen.
Je scherpt ook je vaardigheden als ondernemer aan en  leert je bereide schotels aan de man brengen.

Foto OK Foto OK

Welke lessen krijg je?

Waar kan ik "Slagerij - Fijnkosttraiteur" volgen ?

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.Toon alle scholen

Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan.

Toelatingsvoorwaarden


Meer info: zie regelgeving SO

Attest

Je kan de volgende studiebewijzen behalen:

  • het diploma van secundair onderwijs als je houder bent van het getuigschrift van de 2e graad van het secundair onderwijs én van het 1e leerjaar van de 3e graad, het 2e leerjaar van de 3e graad van bso en het 7e leerjaar gericht op instroom arbeidsmarkt met vrucht hebt beëindigd
  • het studiegetuigschrift van het 3e leerjaar van de 3e graad van het secundair onderwijs, ingericht onder de vorm van een 7e leerjaar gericht op instroom arbeidsmarkt als je het leerjaar met vrucht hebt beëindigd, maar niet in aanmerking komt voor het diploma van secundair onderwijs
  • het oriënteringsattest C als je het leerjaar niet met vrucht hebt beëindigd of als je het leerjaar of de studierichting slechts gedurende een gedeelte van het schooljaar in de betrokken school hebt gevolgd.

Als je op basis van een beslissing van de toelatingsklassenraad bent toegelaten tot dit 7e jaar, dan wordt dit op het diploma secundair onderwijs ingevuld.

Getuigschrift over de basiskennis van het bedrijfsbeheer

Dit getuigschrift wordt uitgereikt onder de voorwaarden en modaliteiten die zijn vastgelegd in de omzendbrief SO/2008/01.

Wat na Slagerij - Fijnkosttraiteur ?

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding.
Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld.
Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn.


Slachter ( knelpuntberoep)

Slager ( knelpuntberoep)

Slagershulp ( knelpuntberoep)


Uitsnijder uitbener ( knelpuntberoep)