Restaurantbedrijf en drankenkennis - Derde graad

Studierichting "Restaurantbedrijf en drankenkennis"

De horecasector is de laatste jaren sterk geëvolueerd.
Klantvriendelijkheid, gastvrijheid en dienstverlening worden alsmaar belangrijker in de restaurants en hotels.

Tijdens deze opleiding leer je de kneepjes van gastvrij en klantgericht onthaal, een verzorgde bediening, een vlotte communicatie in verschillende talen.
Je vergroot je kennis over bieren, wijnen en andere dranken uit verschillende werelddelen via theorie- en praktijklessen.
Afkomst, productie, samenstelling, degustatie en presentatie hebben geen geheimen meer voor jou.
Daarnaast leer je ook hoe je een drankvoorraad moet aanleggen en beheren, hoe je klanten kan adviseren bij hun drankkeuze, vlot contacten legt en complexe onthaal- en bedieningsactiviteiten tot een goed einde brengt.
Al doende vergroot je je kennis en doe je werkervaring op die later van zal komen bij het organiseren en beheren van het reilen en zeilen van een restaurant.

Restaurantbedrijf en drankenkennis      


Beschrijving

De horecasector is de laatste jaren sterk geëvolueerd.
Klantvriendelijkheid, gastvrijheid en dienstverlening worden alsmaar belangrijker in de restaurants en hotels.

Tijdens deze opleiding leer je de kneepjes van gastvrij en klantgericht onthaal, een verzorgde bediening, een vlotte communicatie in verschillende talen.
Je vergroot je kennis over bieren, wijnen en andere dranken uit verschillende werelddelen via theorie- en praktijklessen.
Afkomst, productie, samenstelling, degustatie en presentatie hebben geen geheimen meer voor jou.
Daarnaast leer je ook hoe je een drankvoorraad moet aanleggen en beheren, hoe je klanten kan adviseren bij hun drankkeuze, vlot contacten legt en complexe onthaal- en bedieningsactiviteiten tot een goed einde brengt.
Al doende vergroot je je kennis en doe je werkervaring op die later van zal komen bij het organiseren en beheren van het reilen en zeilen van een restaurant.

Foto OK Foto OK Foto OK

Welke lessen krijg je?

Waar kan ik "Restaurantbedrijf en drankenkennis" volgen ?

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.Toon alle scholen

Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan.

Toelatingsvoorwaarden


Meer info: zie regelgeving SO

Attest

Je kan de volgende studiebewijzen behalen:

  • het diploma van secundair onderwijs als je houder bent van het getuigschrift van de 2e graad van het secundair onderwijs én van het 1e leerjaar van de 3e graad, het 2e leerjaar van de 3e graad van bso en het 7e leerjaar gericht op instroom arbeidsmarkt met vrucht hebt beëindigd
  • het studiegetuigschrift van het 3e leerjaar van de 3e graad van het secundair onderwijs, ingericht onder de vorm van een 7e leerjaar gericht op instroom arbeidsmarkt als je het leerjaar met vrucht hebt beëindigd, maar niet in aanmerking komt voor het diploma van secundair onderwijs
  • het oriënteringsattest C als je het leerjaar niet met vrucht hebt beëindigd of als je het leerjaar of de studierichting slechts gedurende een gedeelte van het schooljaar in de betrokken school hebt gevolgd.

Als je op basis van een beslissing van de toelatingsklassenraad bent toegelaten tot dit 7e jaar, dan wordt dit op het diploma secundair onderwijs ingevuld.

Getuigschrift over de basiskennis van het bedrijfsbeheer

Dit getuigschrift wordt uitgereikt onder de voorwaarden en modaliteiten die zijn vastgelegd in de omzendbrief SO/2008/01.

Wat na Restaurantbedrijf en drankenkennis ?

Interessante links

Beroepeninfo: Actiris

Opleidingsfilm: Horeca: animatievideo studiekeuze

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding.
Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld.
Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn.


Barman ( knelpuntberoep)

Kelner brasserie ( knelpuntberoep)

Kelner restaurant ( knelpuntberoep)

Maitre d'hotel ( knelpuntberoep)