Beschrijving
Je wil een gespecialiseerde kok in de wereldkeuken worden en bouwt in dit specialisatiejaar verder op hetgeen je reeds leerde over voedselbereiding en bediening.
Je staat open voor internationale gerechten en dranken, voor vegetarische en biologische producten.
Reizen en de toenemende vermenging van culturen verbreden onze kijk op gastronomie.
Ook de stijgende bezorgdheid in verband met milieu, natuur en gezondheid leert ons nieuwe producten, gerechten en dranken kennen.
Je leert op deze veranderingen en evoluties inspelen en maakt kennis met de Scandinavische, Italiaanse en Oosterse eetcultuur.
Je leert smaakvolle en gezonde gerechten en dranken bereiden, gebruikmakend van creatieve kooktechnieken, biologische/vegetarische ingrediënten en producten uit de wereldkeuken.
Je leert rekening houden met de gezondheidseisen of filosofisch-religieuze wensen van de klant.
Dank zij aangepaste stages doe je heel wat ervaring op over de Wereldkeuken.
Situering binnen het
studiedomein:
Waar kan ik "Wereldgastronomie" volgen ?
Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan.
Toelatingsvoorwaarden
Meer info: zie regelgeving SO
Interessante links
Opleidingsfilm: Horeca: animatievideo studiekeuze