Beschrijving
Dit specialisatiejaar wil goed opgeleide onthaalbedienden en verantwoordelijke hotelmedewerkers vormen.
Je krijgt de kans je verder te specialiseren in verschillende hotelafdelingen zoals receptie (front office), huishouding/facilitaire dienst (housekeeping), conferenties en banketten (conference and banqueting).
Via stages en praktijklessen leer je zowel het verblijf van gasten voorbereiden, als instaan voor hun inschrijving, ontvangst en begeleiding.
Je leert gaandeweg hoe je hoteldiensten kan voorstellen, reservaties boeken, annuleringen uitvoeren, problemen efficiënt kan aanpakken...
Je leert met de behoeften van de gasten rekening houden, toeristische informatie geven, veiligheidsvoorschriften meedelen en zelf naleven, met klachten omgaan, het vertrek van gasten organiseren...
Gastenadministratie, het voorbereiden en uitvoeren van de schoonmaak van kamers en andere ruimten, het beheer van voorraden (linnen, zeepjes...), het aankopen en opslaan van voeding en drank hebben na verloop van tijd geen geheimen meer voor jou.
Je leert veel van deze opdrachten in teamverband tot een goed einde brengen.
Zoals ook het voorbereiden en netjes uitvoeren van vergaderingen en banketten van A tot Z.
Situering binnen het
studiedomein:
Waar kan ik "Hotelonthaal" volgen ?
Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan.
Toelatingsvoorwaarden
Meer info: zie regelgeving SO
Interessante links
Opleidingsfilm: Horeca: animatievideo studiekeuze