Slagerij - Derde graad

Studierichting "Slagerij"

In deze praktische studierichting draait alles rond vlees, vleesproducten en vleesbereidingen. Als hier je interesse ligt en je bovendien bereid bent om in gekoelde ruimtes te werken, is deze opleiding misschien iets voor jou.
De opleiding is gericht op de doorstroom naar de arbeidsmarkt.

Je leert:

  • vleeskarkassen ontvangen, controleren, versnijden en volgens de hygiënische voorschriften bewaren;
  • vlees verwerken (uitbenen, verdelen, …);
  • vleeswaren en -bereidingen klaarmaken en ze presenteren in de toonbank;
  • klanten informeren over het volledige slagerijassortiment;
  • producten bewaren en verpakken voor de verkoop;
  • rekening houden met de wettelijke voorschriften, de voorraad opvolgen, bestelbonnen opstellen; 
  • een slagerij op een  economisch rendabele en duurzame manier organiseren (beter voor mens, dier, milieu en portemonnee).

Slagerij               


Beschrijving

In deze praktische studierichting draait alles rond vlees, vleesproducten en vleesbereidingen. Als hier je interesse ligt en je bovendien bereid bent om in gekoelde ruimtes te werken, is deze opleiding misschien iets voor jou.
De opleiding is gericht op de doorstroom naar de arbeidsmarkt.

Je leert:

  • vleeskarkassen ontvangen, controleren, versnijden en volgens de hygiënische voorschriften bewaren;
  • vlees verwerken (uitbenen, verdelen, …);
  • vleeswaren en -bereidingen klaarmaken en ze presenteren in de toonbank;
  • klanten informeren over het volledige slagerijassortiment;
  • producten bewaren en verpakken voor de verkoop;
  • rekening houden met de wettelijke voorschriften, de voorraad opvolgen, bestelbonnen opstellen; 
  • een slagerij op een  economisch rendabele en duurzame manier organiseren (beter voor mens, dier, milieu en portemonnee).

De lesinhouden (lessenroosters) verschillen van school tot school. Scholen hebben een grote vrijheid om het lessenpakket te organiseren. Daarom vermelden we geen lessenroosters meer.
Je kan ervan uitgaan dat de lessen bestaan uit:

  • basisvorming die hetzelfde is voor elke leerling in hetzelfde leerjaar in een studierichting met dezelfde finaliteit +
  • vorming die typisch is voor de studierichting +
  • enkele uurtjes die de school vrij mag invullen

Gedetailleerde informatie vind je op de websites van de scholen.

Meer informatie over de inhoud, competenties en doelstellingen lees je in het curriculumdossier.

Waar kan ik "Slagerij" volgen ?

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.Toon alle scholen

Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan.

Wat kan je behalen na "Slagerij" ?


Nuttige link(s)

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Slager

Na het 6e jaar arbeidsmarktfinaliteit ben je voorbereid om te gaan werken. Je kan nog kiezen om een opleiding te volgen. In het schema zie je alle mogelijkheden. Aansluitende beroepen en logische vervolgopleidingen na deze studierichting vind je onder het schema. (bron: AHVOKS) Deze lijst betekent niet dat je geen andere beroepen of studierichtingen kan kiezen.

Maak werk van je keuze. Een slimme keuze maak je aan de hand van de 6 keuzetaken van het keuzeprocesInfo-teken

 

Logische vervolgopleidingen

Opleidingen waarop je bent voorbereid. Andere kan je uiteraard ook kiezen, maar je bent er niet specifiek inhoudelijk op voorbereid.

Aansluitende beroepen

Beroepen waarop je bent voorbereid. Andere kan je uiteraard ook kiezen, maar je bent er niet specifiek inhoudelijk op voorbereid.

Graduaten