Slager-charcutier - Derde graad

Studierichting "Slager-charcutier"

Je leert in deze studierichting over:

  • het ontvangen, verwerken, verdelen van stukken vlees 
  • het maken van vleesbereidingen en vleesproducten, bereiden van eenvoudige gerechten 
  • het adviseren van klanten, 
  • verkoop van slagerijproducten, 
  • kostprijsberekening en voorraadbeheer 
  • voedsel- en arbeidsveiligheid 
  • nieuwe trends en technologieën

Slager-charcutier         


Beschrijving

Je leert in deze studierichting over:

  • het ontvangen, verwerken, verdelen van stukken vlees 
  • het maken van vleesbereidingen en vleesproducten, bereiden van eenvoudige gerechten 
  • het adviseren van klanten, 
  • verkoop van slagerijproducten, 
  • kostprijsberekening en voorraadbeheer 
  • voedsel- en arbeidsveiligheid 
  • nieuwe trends en technologieën

De lesinhouden (lessenroosters) verschillen van school tot school. Scholen hebben een grote vrijheid om het lessenpakket te organiseren. Daarom vermelden we geen lessenroosters meer.
Je kan ervan uitgaan dat de lessen bestaan uit:

  • basisvorming die hetzelfde is voor elke leerling in hetzelfde leerjaar in een studierichting met dezelfde finaliteit +
  • vorming die typisch is voor de studierichting +
  • enkele uurtjes die de school vrij mag invullen

Meer gedetailleerde informatie vind je op de websites van de scholen.

Waar kan ik "Slager-charcutier" volgen ?

Onderstaande info is verkregen via de CLB's en scholen, mogelijks is deze info onvolledig daar ons nog niet alles is toegezonden.
De richting wordt door de school aangeboden onder voorbehoud van goedkeuring door het departement

  Ter Groene Poorte Brugge Spoorwegstraat 14, Sint-Michiels 8200

Nuttige link(s)

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Slager-charcutier

Beroepsprofiel Competent: Slagerij (m/v/x)

Opleidingsprofiel SecVO: Slagerij en vleeswaren

Opleidingsprofiel SecVO: Slager

VDAB - Beroepenfilm: Slager (kleinhandel)