Beschrijving
Je leert in deze studierichting over:
- warme en koude keukenbereidingen en traiteurschotels,
- gerechten creëren,
- samenstelling van de kaart,
- kostprijsberekening, verkoopprijsberekening en voorraadbeheer
- diëten en plant-based koken
- gerechten regenereren en bedienen op de locatie of op verplaatsing
- klanten adviseren rond keuze gerechten en bijpassende dranken
- voedsel- en arbeidsveiligheid
- keukenorganisatie, instructie
- nieuwe trends en technologieën
De lesinhouden (lessenroosters) verschillen van school tot school. Scholen hebben een grote vrijheid om het lessenpakket te organiseren. Daarom vermelden we geen lessenroosters meer.
Je kan ervan uitgaan dat de lessen bestaan uit:
- basisvorming die hetzelfde is voor elke leerling in hetzelfde leerjaar in een studierichting met dezelfde finaliteit +
- vorming die typisch is voor de studierichting +
- enkele uurtjes die de school vrij mag invullen
Meer gedetailleerde informatie vind je op de websites van de scholen.
Waar kan ik "Culinair slager" volgen ?
Onderstaande info is verkregen via de CLB's en scholen, mogelijks is deze info onvolledig daar ons nog niet alles is toegezonden.
De richting wordt door de school aangeboden onder voorbehoud van goedkeuring door het departement
GO! Next hotelschool
Elfde-Liniestraat 22, Hasselt 3500
GO! Atheneum Diksmuide - Campus Kaaskerskestraat
Kaaskerkestraat 22, Diksmuide 8600
PIVA (Provinciaal Instituut Antwerpen)
Desguinlei 244, Antwerpen 2018
Ter Groene Poorte Brugge
Spoorwegstraat 14, Sint-Michiels 8200
GO! Campus Ledebaan
Ledebaan 101, Aalst 9300
GO! COOVI Secundair
Emile Grysonlaan 1, Anderlecht 1070