Horeca - Derde graad
Studierichting "Horeca" |
|
Horeca is een theoretisch-praktische studierichting. Je krijgt een basisvorming en een specifieke vorming. Je krijgt volgende zaken voorgeschoteld:
Je opleiding als kelner:
Je leert o.a.:
Je opleiding als kok:
Je werkt met flexibele uren in een team in bv. restaurants, bars, hotels of feestzalen. Permanente aandacht voor (voedsel)veiligheid, (persoonlijke) hygiëne, klantvriendelijkheid, etiquette, discretie, omgaan met moeilijke gasten … staan centraal in je latere job. |
Horeca
|
- Beschrijving
- Lessen
- Scholen
- Toelating
- Attest
- Wat na
BeschrijvingHoreca is een theoretisch-praktische studierichting. Je krijgt een basisvorming en een specifieke vorming. Je krijgt volgende zaken voorgeschoteld:
Je opleiding als kelner:
Je leert o.a.:
Je opleiding als kok:
Je werkt met flexibele uren in een team in bv. restaurants, bars, hotels of feestzalen. Permanente aandacht voor (voedsel)veiligheid, (persoonlijke) hygiëne, klantvriendelijkheid, etiquette, discretie, omgaan met moeilijke gasten … staan centraal in je latere job. De lesinhouden (lessenroosters) verschillen van school tot school. Scholen hebben een grote vrijheid om het lessenpakket te organiseren. Daarom vermelden we geen lessenroosters meer.
Gedetailleerde informatie vind je op de websites van de scholen. Meer informatie over de inhoud, competenties en doelstellingen lees je in het curriculumdossier. Waar kan ik "Horeca" volgen ?Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan. Na het 6e jaar dubbele finaliteit ben je voorbereid op verdere studies en heel wat andere opleidingen of op de stap naar de arbeidsmarkt. In het schema zie je alle mogelijkheden. Aansluitende beroepen en logische vervolgopleidingen na deze studierichting vind je onder het schema. (bron: AHVOKS) Deze lijst betekent niet dat je geen ander beroepen of studierichtingen kan kiezen. Maak werk van je keuze. Een slimme keuze maak je aan de hand van de 6 keuzetaken van het keuzeproces.
|