Horeca - Derde graad

Studierichting "Horeca"

Horeca is een theoretisch-praktische studierichting. Je krijgt een basisvorming en een specifieke vorming.

Je krijgt volgende zaken voorgeschoteld:

  • een pakket economie
  • Frans en Engels in functie van je job in de horeca
Je opleiding als kelner:

Je leert o.a.:
  • gasten ontvangen
  • bestellingen opnemen
  • dranken/gerechten serveren
  • afrekenen met de gasten

Je opleiding als kok:

  • Je verwerkt ingrediënten tot warme en koude keukenbereidingen.
  • Je creëert zelf (nieuwe) gerechten.
  • Je denkt mee over de samenstellingen van de (menu)kaart.
  • Je leert ook de keuken te organiseren en de voorraden beheren.
  • Je houdt rekening met de voedselvoorschriften en regelgeving.

Je werkt met flexibele uren in een team in bv. restaurants, bars, hotels of feestzalen.

Permanente aandacht voor (voedsel)veiligheid, (persoonlijke) hygiëne, klantvriendelijkheid, etiquette, discretie, omgaan met moeilijke gasten … staan centraal in je latere job.

Horeca               


Beschrijving

Horeca is een theoretisch-praktische studierichting. Je krijgt een basisvorming en een specifieke vorming.

Je krijgt volgende zaken voorgeschoteld:

  • een pakket economie
  • Frans en Engels in functie van je job in de horeca
Je opleiding als kelner:

Je leert o.a.:
  • gasten ontvangen
  • bestellingen opnemen
  • dranken/gerechten serveren
  • afrekenen met de gasten

Je opleiding als kok:

  • Je verwerkt ingrediënten tot warme en koude keukenbereidingen.
  • Je creëert zelf (nieuwe) gerechten.
  • Je denkt mee over de samenstellingen van de (menu)kaart.
  • Je leert ook de keuken te organiseren en de voorraden beheren.
  • Je houdt rekening met de voedselvoorschriften en regelgeving.

Je werkt met flexibele uren in een team in bv. restaurants, bars, hotels of feestzalen.

Permanente aandacht voor (voedsel)veiligheid, (persoonlijke) hygiëne, klantvriendelijkheid, etiquette, discretie, omgaan met moeilijke gasten … staan centraal in je latere job.

De lesinhouden (lessenroosters) verschillen van school tot school. Scholen hebben een grote vrijheid om het lessenpakket te organiseren. Daarom vermelden we geen lessenroosters meer.
Je kan ervan uitgaan dat de lessen bestaan uit:

  • basisvorming die hetzelfde is voor elke leerling in hetzelfde leerjaar in een studierichting met dezelfde finaliteit +
  • vorming die typisch is voor de studierichting +
  • enkele uurtjes die de school vrij mag invullen

Gedetailleerde informatie vind je op de websites van de scholen.

Meer informatie over de inhoud, competenties en doelstellingen lees je in het curriculumdossier.

Waar kan ik "Horeca" volgen ?

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.Toon alle scholen

Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan.

Nuttige link(s)

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kelner

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kok

Na het 6e jaar dubbele finaliteit ben je voorbereid op verdere studies en heel wat andere opleidingen of op de stap naar de arbeidsmarkt. In het schema zie je alle mogelijkheden. Aansluitende beroepen en logische vervolgopleidingen na deze studierichting vind je onder het schema. (bron: AHVOKSDeze lijst betekent niet dat je geen ander beroepen of studierichtingen kan kiezen.

Maak werk van je keuze. Een slimme keuze maak je aan de hand van de 6 keuzetaken van het keuzeprocesInfo-teken

 

Logische vervolgopleidingen

Opleidingen waarop je bent voorbereid. Andere kan je uiteraard ook kiezen, maar je bent er niet specifiek inhoudelijk op voorbereid.

Aansluitende beroepen

Beroepen waarop je bent voorbereid. Andere kan je uiteraard ook kiezen, maar je bent er niet specifiek inhoudelijk op voorbereid.