Restaurant en keuken duaal - Derde graad - DBSO

Studierichting "Restaurant en keuken duaal"

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:

  • voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen
  • de noodzakelijke voorbereidingen doen
  • koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens de technische fiche
  • de gerechten afwerken
  • de kwaliteit controleren
  • de gasten ontvangen
  • gerechten en dranken voorstellen
  • bestellingen opnemen en doorgeven aan het bar- of keukenpersoneel
  • dranken en/of gerechten serveren en ze eventueel aan tafel afwerken
  • afrekenen

De leerling moet zijn/haar opleidingstraject vervullen binnen de 2 verschillende contexten, namelijk zaal én keuken.

Deze duale opleiding is gebaseerd op de

  • Beroepskwalificatie hulpkok, niveau 3
  • Beroepskwalificatie kelner, niveau 4

Meer dan de helft van je graadsopleiding breng je door op je reële werkplek: gemiddeld minstens 20u/week (op jaarbasis).

Bron: https://www.duaalleren.vlaanderen/

Deze opleiding wordt momenteel nergens ingericht! Deze opleiding wordt momenteel nergens ingericht!

Restaurant en keuken duaal - Derde graad - DBSO

 

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:

  • voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen
  • de noodzakelijke voorbereidingen doen
  • koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens de technische fiche
  • de gerechten afwerken
  • de kwaliteit controleren
  • de gasten ontvangen
  • gerechten en dranken voorstellen
  • bestellingen opnemen en doorgeven aan het bar- of keukenpersoneel
  • dranken en/of gerechten serveren en ze eventueel aan tafel afwerken
  • afrekenen

De leerling moet zijn/haar opleidingstraject vervullen binnen de 2 verschillende contexten, namelijk zaal én keuken.

Deze duale opleiding is gebaseerd op de

  • Beroepskwalificatie hulpkok, niveau 3
  • Beroepskwalificatie kelner, niveau 4

Meer dan de helft van je graadsopleiding breng je door op je reële werkplek: gemiddeld minstens 20u/week (op jaarbasis).

Bron: https://www.duaalleren.vlaanderen/

Welke lessen krijg ik?

Wie wordt toegelaten tot "Restaurant en keuken duaal" ?

Wat na "Restaurant en keuken duaal" ?

Wat na "Restaurant en keuken duaal" ?