BuSO Opleidingsvorm 3 - Traiteurmedewerker  - modulair  

Beschrijving van de richting "Traiteurmedewerker" (OV 3 )

De opleiding omvat verschillende modules:

- Basis keuken: Aan de hand van eenvoudige voorbereidingstechnieken verkrijgt men een inzicht in het werk in de keuken. De nadruk ligt op:
• schoonmaaktechnieken voor groenten en fruit
• voorbereiden van groenten en fruit
• afwegen en klaarzetten van ingrediënten
• een zicht krijgen op de sector met zijn verschillende mogelijkheden.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en aan beroepshoudingen.

- Keukenbereidingen: De module 1 omvat het inoefenen van de basishandelingen en het voorbereiden van gerechten. Aan de hand van eenvoudige voorbereidingstechnieken leert men zijn meerdere helpen bij het voorbereiden en bereiden van gerechten. De nadruk ligt op:
• voorbereiden van vlees en gevogelte
• reinigen van vis
• de verschillende verkleiningstechnieken
• volgende kooktechnieken: voorkoken, koken, stoven, braden.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en aan beroepshoudingen.
De module 2 omvat het aanleren van de basiskooktechnieken. De nadruk ligt op:
• het aanleren van de volgende kooktechnieken: pocheren, stomen, frituren, sauteren, roosteren, gratineren, bakken in de oven, smoren, doen glanzen, poeleren
• voorbereiden van vis
• bereidingen maken volgens recepten
• na de bereiding versnijden en portioneren.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en aan beroepshoudingen.

- Traiteurkeuken
: Deze module omvat het bereiden van een breed gamma van traiteurgerechten. De nadruk ligt op:
• toepassen van de kooktechnieken op gerechten in een traiteurkeuken
• aanleren van specifieke kooktechnieken voor een traiteurkeuken
• de gerechten op de juiste manier voorbereiden voor een banket of voor de verkoop in een traiteurwinkel.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en aan beroepshoudingen.

- Winkelbediening traiteur: Aan de hand van de geëigende technieken verkrijgt men de vaardigheden die nodig zijn voor de bediening van de klanten in een traiteurwinkel. De nadruk ligt op:
• schikken van een toonbank in een traiteurwinkel
• aanvullen van een toonbank in een traiteurwinkel
• de klanten op de gepaste wijze onthalen en bedienen.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en beroepshoudingen.

Download de modulaire opleidingsstructuur van het studiegebied Voeding hier.

Bijzondere toelatingsvoorwaarde:
Voor de studierichtingen waarin je rechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komt en je die waren of stoffen kunt verontreinigen of besmetten, moet je medisch geschikt zijn bevonden. Daartoe dient een arts, aangesteld door de onderwijsinstelling, vóór 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving op een later tijdstip plaats vindt, een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
De geschiktheidsverklaring is éénmalig en geldt voor de ganse duur van de (ononderbroken) secundaire studies waarin rond voeding wordt gewerkt.
Informeer je in de school of bij het CLB voor meer details.

 

Waar kan ik "Traiteurmedewerker" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

 

Wat kan je behalen na "Traiteurmedewerker" ? (OV 3 - G0)

 

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.


Productieoperator voeding ( knelpuntberoep)

 

Interessante links

Buitengewoon onderwijs:





BuSO Opleidingsvorm 3 - Traiteurmedewerker  - modulair  

Beschrijving van de richting "Traiteurmedewerker" (OV 3 )

 
Foto OK
Klik op de foto om te vergroten
 

De opleiding omvat verschillende modules:

- Basis keuken: Aan de hand van eenvoudige voorbereidingstechnieken verkrijgt men een inzicht in het werk in de keuken. De nadruk ligt op:
• schoonmaaktechnieken voor groenten en fruit
• voorbereiden van groenten en fruit
• afwegen en klaarzetten van ingrediënten
• een zicht krijgen op de sector met zijn verschillende mogelijkheden.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en aan beroepshoudingen.

- Keukenbereidingen: De module 1 omvat het inoefenen van de basishandelingen en het voorbereiden van gerechten. Aan de hand van eenvoudige voorbereidingstechnieken leert men zijn meerdere helpen bij het voorbereiden en bereiden van gerechten. De nadruk ligt op:
• voorbereiden van vlees en gevogelte
• reinigen van vis
• de verschillende verkleiningstechnieken
• volgende kooktechnieken: voorkoken, koken, stoven, braden.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en aan beroepshoudingen.
De module 2 omvat het aanleren van de basiskooktechnieken. De nadruk ligt op:
• het aanleren van de volgende kooktechnieken: pocheren, stomen, frituren, sauteren, roosteren, gratineren, bakken in de oven, smoren, doen glanzen, poeleren
• voorbereiden van vis
• bereidingen maken volgens recepten
• na de bereiding versnijden en portioneren.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en aan beroepshoudingen.

- Traiteurkeuken
: Deze module omvat het bereiden van een breed gamma van traiteurgerechten. De nadruk ligt op:
• toepassen van de kooktechnieken op gerechten in een traiteurkeuken
• aanleren van specifieke kooktechnieken voor een traiteurkeuken
• de gerechten op de juiste manier voorbereiden voor een banket of voor de verkoop in een traiteurwinkel.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en aan beroepshoudingen.

- Winkelbediening traiteur: Aan de hand van de geëigende technieken verkrijgt men de vaardigheden die nodig zijn voor de bediening van de klanten in een traiteurwinkel. De nadruk ligt op:
• schikken van een toonbank in een traiteurwinkel
• aanvullen van een toonbank in een traiteurwinkel
• de klanten op de gepaste wijze onthalen en bedienen.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en beroepshoudingen.

Download de modulaire opleidingsstructuur van het studiegebied Voeding hier.

Bijzondere toelatingsvoorwaarde:
Voor de studierichtingen waarin je rechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komt en je die waren of stoffen kunt verontreinigen of besmetten, moet je medisch geschikt zijn bevonden. Daartoe dient een arts, aangesteld door de onderwijsinstelling, vóór 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving op een later tijdstip plaats vindt, een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
De geschiktheidsverklaring is éénmalig en geldt voor de ganse duur van de (ononderbroken) secundaire studies waarin rond voeding wordt gewerkt.
Informeer je in de school of bij het CLB voor meer details.

Waar kan ik "Traiteurmedewerker" volgen ? (OV 3 - G0)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wat kan je behalen na "Traiteurmedewerker" ? (OV 3 - G0)

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.


Productieoperator voeding ( knelpuntberoep)