BuSO Opleidingsvorm 4 - Restaurant en keuken  

Beschrijving van de richting "Restaurant en keuken" (OV 4 )

Ook in de 3de graad van deze studierichting ligt de klemtoon op de praktijk.
Je wordt voorbereid op een beroep in de horeca.
Later kan je zowel terecht in de keuken als in de zaal van een restaurant, café… waar je instaat voor de bediening.

Je bouwt verder op de kennis en de praktijkervaring die je reeds hebt opgedaan in de 2de graad en krijgt weinig algemene vakken.
Enkel aan de talen (Nederlands en 2 vreemde talen) wordt veel aandacht besteed omdat je je klanten later keurig moet kunnen te woord staan.

Je leert gastronomische bereidingstechnieken, versnijden, bedienen en omgaan met klanten volgens de regels van de etiquette.
Je maakt uitgebreid kennis met alles wat te maken heeft met het uitbaten van een horecazaak en krijgt inzicht in bedrijfsorganisatie, het inrichten van werkruimtes, de regels van hygiëne en veiligheid….

Je leert gasten ontvangen, begeleiden, adviseren en bedienen.
Ook de bardienst, het voorstellen van menu en wijnen, specifieke zaalbereidingen en versnijdingen, (het overhandigen van) de tafelrekening… komen aan bod.

Door de vele praktijkuren en stages in binnen- of buitenland leer je snel en efficiënt werken, stress beheersen en problemen oplossen wanneer ze zich voordoen.

\"\\"\\\\"\\\\\\\\"Uitroep-teken\\\\\\\\"\\\\"\\"\" In deze opleiding moet je heel wat duur beroepsmateriaal en –kledij kopen.
Dit is echter geen verloren geld: meestal kan later alles nog gebruikt worden.

Voor de studierichtingen waarin je rechtstreeks in contact komt met voeding moet je bijkomend een medisch attest hebben waaruit blijkt dat je medisch geschikt bent om met voedingswaren te werken!
Je hoeft dit attest maar 1 keer aan te vragen tijdens je secundaire studies.
De geschiktheidsverklaring is immers geldig voor de rest van je (ononderbroken) secundaire studies waarin je werkt rond voeding.
Een arts, aangesteld door de school, dient dit attest uit te reiken vóór 1 oktober van het betrokken schooljaar. Schrijf je je later in dan dient dit attest onmiddellijk uitgereikt te worden.

Meer info nodig? Contacteer je school of je CLB.

 

Waar kan ik "Restaurant en keuken" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

 

Wat kan je behalen na "Restaurant en keuken" ? (OV 4 - G3)

 

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.



Chef kok ( knelpuntberoep)

Chef kok grootkeuken ( knelpuntberoep)

Hulpkelner ( knelpuntberoep)

Hulpkok ( knelpuntberoep)

Kelner brasserie ( knelpuntberoep)

Kelner restaurant ( knelpuntberoep)


Maître d'hôtel ( knelpuntberoep)




Productieoperator voeding ( knelpuntberoep)



 

Interessante links

Beroepeninfo:











BuSO Opleidingsvorm 4 - Restaurant en keuken  

Beschrijving van de richting "Restaurant en keuken" (OV 4 )

Ook in de 3de graad van deze studierichting ligt de klemtoon op de praktijk.
Je wordt voorbereid op een beroep in de horeca.
Later kan je zowel terecht in de keuken als in de zaal van een restaurant, café… waar je instaat voor de bediening.

Je bouwt verder op de kennis en de praktijkervaring die je reeds hebt opgedaan in de 2de graad en krijgt weinig algemene vakken.
Enkel aan de talen (Nederlands en 2 vreemde talen) wordt veel aandacht besteed omdat je je klanten later keurig moet kunnen te woord staan.

Je leert gastronomische bereidingstechnieken, versnijden, bedienen en omgaan met klanten volgens de regels van de etiquette.
Je maakt uitgebreid kennis met alles wat te maken heeft met het uitbaten van een horecazaak en krijgt inzicht in bedrijfsorganisatie, het inrichten van werkruimtes, de regels van hygiëne en veiligheid….

Je leert gasten ontvangen, begeleiden, adviseren en bedienen.
Ook de bardienst, het voorstellen van menu en wijnen, specifieke zaalbereidingen en versnijdingen, (het overhandigen van) de tafelrekening… komen aan bod.

Door de vele praktijkuren en stages in binnen- of buitenland leer je snel en efficiënt werken, stress beheersen en problemen oplossen wanneer ze zich voordoen.

\"\\"\\\\"Uitroep-teken\\\\"\\"\" In deze opleiding moet je heel wat duur beroepsmateriaal en –kledij kopen.
Dit is echter geen verloren geld: meestal kan later alles nog gebruikt worden.

Voor de studierichtingen waarin je rechtstreeks in contact komt met voeding moet je bijkomend een medisch attest hebben waaruit blijkt dat je medisch geschikt bent om met voedingswaren te werken!
Je hoeft dit attest maar 1 keer aan te vragen tijdens je secundaire studies.
De geschiktheidsverklaring is immers geldig voor de rest van je (ononderbroken) secundaire studies waarin je werkt rond voeding.
Een arts, aangesteld door de school, dient dit attest uit te reiken vóór 1 oktober van het betrokken schooljaar. Schrijf je je later in dan dient dit attest onmiddellijk uitgereikt te worden.

Meer info nodig? Contacteer je school of je CLB.

Waar kan ik "Restaurant en keuken" volgen ? (OV 4 - G3)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wat kan je behalen na "Restaurant en keuken" ? (OV 4 - G3)

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.



Chef kok ( knelpuntberoep)

Chef kok grootkeuken ( knelpuntberoep)

Hulpkelner ( knelpuntberoep)

Hulpkok ( knelpuntberoep)

Kelner brasserie ( knelpuntberoep)

Kelner restaurant ( knelpuntberoep)


Maître d'hôtel ( knelpuntberoep)




Productieoperator voeding ( knelpuntberoep)