BuSO Opleidingsvorm 4 - Kok duaal  

Beschrijving van de richting "Kok duaal" (OV 4 )

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:

  • kooktechnieken toepassen om ingrediënten te verwerken tot warme en koude keukenbereidingen
  • gerechten creëren conform de bedrijfsformule
  • meedenken over de samenstelling van de kaart en technische fiches opstellen
  • keukenprocessen opvolgen en de organisatie van de keuken regelen
  • constant de kwaliteit van het werk en de gerechten verbeteren
  • voorraden beheren om een goede dienstverlening te garanderen en een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast

Deze duale opleiding is gebaseerd op de 

  • Beroepskwalificatie kok, niveau 4

 

Je brengt in dit specialisatiejaar heel wat tijd door op de werkvloer. Concreet gaat het om minstens 20u per week. Dat is meer dan de helft van de opleiding. De rest leer je op school. 

Voor elke duale opleiding bestaat er 1 standaardtraject. Hierin staat gedetailleerd wat jij moet leren. De opleiding kan lineair of modulair georganiseerd worden. Lineair dan volg je les volgens een schooljaarsysteem, modulair dan bestaat je opleiding uit clusters (bundels van leeractiviteiten).

Bron: www.duaalleren.vlaanderen en de omzendbrief ‘duaal leren en de aanloopfase’.

 

Waar kan ik "Kok duaal" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

Wie wordt toegelaten tot "Kok duaal" ?

 

Wat na "Kok duaal" ?

 

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.


Chef kok ( knelpuntberoep)

Chef kok grootkeuken ( knelpuntberoep)

Hulpkok ( knelpuntberoep)

Keukenmedewerker ( knelpuntberoep)





 

Interessante links

Buitengewoon onderwijs:






BuSO Opleidingsvorm 4 - Kok duaal  

Beschrijving van de richting "Kok duaal" (OV 4 )

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:

  • kooktechnieken toepassen om ingrediënten te verwerken tot warme en koude keukenbereidingen
  • gerechten creëren conform de bedrijfsformule
  • meedenken over de samenstelling van de kaart en technische fiches opstellen
  • keukenprocessen opvolgen en de organisatie van de keuken regelen
  • constant de kwaliteit van het werk en de gerechten verbeteren
  • voorraden beheren om een goede dienstverlening te garanderen en een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast

Deze duale opleiding is gebaseerd op de 

  • Beroepskwalificatie kok, niveau 4

 

Je brengt in dit specialisatiejaar heel wat tijd door op de werkvloer. Concreet gaat het om minstens 20u per week. Dat is meer dan de helft van de opleiding. De rest leer je op school. 

Voor elke duale opleiding bestaat er 1 standaardtraject. Hierin staat gedetailleerd wat jij moet leren. De opleiding kan lineair of modulair georganiseerd worden. Lineair dan volg je les volgens een schooljaarsysteem, modulair dan bestaat je opleiding uit clusters (bundels van leeractiviteiten).

Bron: www.duaalleren.vlaanderen en de omzendbrief ‘duaal leren en de aanloopfase’.

Waar kan ik "Kok duaal" volgen ? (OV 4 - G3)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wie wordt toegelaten tot "Kok duaal" ?

Wat na "Kok duaal" ?

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.


Chef kok ( knelpuntberoep)

Chef kok grootkeuken ( knelpuntberoep)

Hulpkok ( knelpuntberoep)

Keukenmedewerker ( knelpuntberoep)