BuSO Opleidingsvorm 4 - Banketbakkerij-chocoladebewerking  

Beschrijving van de richting "Banketbakkerij-chocoladebewerking" (OV 4 )

Wanneer je je zowel (banket)bakker als kunstenaar voelt, is dit bijkomend specialisatiejaar misschien iets voor jou.

Je wordt tijdens je opleiding ingewijd in de geheimen van de fijne patisserie, leert de nieuwe trends in de banketbakkerij kennen en chocoladeproducten (pralines, bouchés, mousses…) maken… Je krijgt ook de kans je artistieke talenten te ontplooien. Je gaat aan de slag met chocolade, suiker, ijs, marsepijn, koekjes en confiserie en verrast je klanten met zelfgemaakte ambachtelijke, eetbare en smaakvolle creaties. Tijdens praktijklessen en stage leer je al doende handige tips en trucs van specialisten.

Je leert je producten kunstzinnig verpakken, presenteren en vlot aan de man brengen. Vandaar dat er naast veel praktijk, ook aandacht is voor verkooptechnieken en bedrijfsorganisatie.

 

Waar kan ik "Banketbakkerij-chocoladebewerking" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

 

Wat kan je behalen na "Banketbakkerij-chocoladebewerking" ? (OV 4 - G3)

 

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.

Bakker ( knelpuntberoep)

Bakkershulp ( knelpuntberoep)



Productieoperator voeding ( knelpuntberoep)

 

Interessante links

Buitengewoon onderwijs:





BuSO Opleidingsvorm 4 - Banketbakkerij-chocoladebewerking  

Beschrijving van de richting "Banketbakkerij-chocoladebewerking" (OV 4 )

Wanneer je je zowel (banket)bakker als kunstenaar voelt, is dit bijkomend specialisatiejaar misschien iets voor jou.

Je wordt tijdens je opleiding ingewijd in de geheimen van de fijne patisserie, leert de nieuwe trends in de banketbakkerij kennen en chocoladeproducten (pralines, bouchés, mousses…) maken… Je krijgt ook de kans je artistieke talenten te ontplooien. Je gaat aan de slag met chocolade, suiker, ijs, marsepijn, koekjes en confiserie en verrast je klanten met zelfgemaakte ambachtelijke, eetbare en smaakvolle creaties. Tijdens praktijklessen en stage leer je al doende handige tips en trucs van specialisten.

Je leert je producten kunstzinnig verpakken, presenteren en vlot aan de man brengen. Vandaar dat er naast veel praktijk, ook aandacht is voor verkooptechnieken en bedrijfsorganisatie.

Waar kan ik "Banketbakkerij-chocoladebewerking" volgen ? (OV 4 - G3)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wat kan je behalen na "Banketbakkerij-chocoladebewerking" ? (OV 4 - G3)

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.

Bakker ( knelpuntberoep)

Bakkershulp ( knelpuntberoep)



Productieoperator voeding ( knelpuntberoep)