Freinetpedagogie - Derde graad
Studierichting "Freinetpedagogie" |
|
Freinetpedagogie is een brede algemene opleiding die gegeven wordt volgens de principes van Celestin Freinet. Meer over Freinet kan je lezen via deze link. Je krijgt een uitgebreid pakket van volgende vakken:
Je leert nog meer zelfstandig werken.
Je ontwikkelt je onderzoekende houding nog verder.
De verschillende domeinen van het gemoderniseerde secundair onderwijs komen aan bod.
Onderzoek, atelier en klasraad staan centraal in het klas- en lesgebeuren. In de 'klasraad' bespreken de leerlingen samen met de leerkracht de organisatie van het werk, de leefregels en afspraken. |

Freinetpedagogie
|
- Beschrijving
- Lessen
- Scholen
- Toelating
- Attest
- Wat na
BeschrijvingFreinetpedagogie is een brede algemene opleiding die gegeven wordt volgens de principes van Celestin Freinet. Meer over Freinet kan je lezen via deze link. Je krijgt een uitgebreid pakket van volgende vakken:
Je leert nog meer zelfstandig werken.
Je ontwikkelt je onderzoekende houding nog verder.
De verschillende domeinen van het gemoderniseerde secundair onderwijs komen aan bod.
Onderzoek, atelier en klasraad staan centraal in het klas- en lesgebeuren. In de 'klasraad' bespreken de leerlingen samen met de leerkracht de organisatie van het werk, de leefregels en afspraken.
De lesinhouden (lessenroosters) verschillen van school tot school. Scholen hebben een grote vrijheid om het lessenpakket te organiseren. Daarom vermelden we geen lessenroosters meer.
Gedetailleerde informatie vind je op de websites van de scholen. Meer informatie over de inhoud, competenties en doelstellingen lees je in het curriculumdossier. Waar kan ik "Freinetpedagogie" volgen ?Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan. Na het 6e jaar doorstroomfinaliteit ben je voorbereid op verdere studies en heel wat andere opleidingen. In het schema zie je alle mogelijkheden. Logische vervolgopleidingen na deze studierichting vind je onder het schema (bron: AHVOKS). Deze lijst betekent niet dat je geen andere studierichtingen kan kiezen. Vanuit de doorstroomfinaliteit ben je immers 'breed' voorbereid op verder studeren. Maak werk van je keuze. Een slimme keuze maak je aan de hand van de 6 keuzetaken van het keuzeproces.
|