BuSO Opleidingsvorm 3 - Bakkersgast  

Beschrijving van de richting "Bakkersgast" (OV 3 )

Deze opleiding wil je leren ondersteunende bakkerstaken uitvoeren. 
Algemeen: Je leert:

  • het voorkomen verzorgen,
  • voor de hygiëne en het onderhoud zorgen,
  • werkzaamheden in de bakkerij voorbereiden,
  • gereedschappen gebruiken en machines bedienen,
  • de kwaliteit van de werkzaamheden bewaken,
  • taken veilig en hygiënisch uitvoeren,
  • in team werken.

    Met voorschriften inzake kwaliteit, welzijn, veiligheid en milieu omgaan, vooral
  • afval en restproducten sorteren en verwijderen,
  • speciale werkkledij dragen.

Bakkerij: Je leert:

  • producten en grondstoffen herkennen,
  • grondstoffen, hulpgrondstoffen, halffabrikaten en afgewerkte producten bewaren,
  • vullingen bereiden.

Broodbakkerorganisatie: Je leert een werkplan voor een broodbakker opstellen en uitvoeren.

Brood: Je leert:

  • brooddegen bereiden en voor het bakken klaarmaken,
  • zorg dragen voor een correct rijsproces, 
  • brood afbakken,
  • nabewerking van brood uitvoeren.

Boter-, vet- en soezendeeg: Je leert:

  • boter-, vet-, en soezendegen bereiden, voor het bakken klaarmaken en afbakken,
  • producten afwerken.

Beslagen en cakes: Je leert:

  • kooksuikers bereiden,
  • beslagen en cakebeslag bereiden, voor het bakken klaarmaken en afbakken,
  • producten afwerken.

Bladerdeeg en hartige bereidingen: Je leert:

  • degen bereiden, voor het bakken klaarmaken en afbakken,
  • zorg dragen voor een correct rijsproces,
  • producten afwerken.

Taarten en vlaaien: Je leert taarten en vlaaien bereiden.

Bijzondere toelatingsvoorwaarde:
Voor de studierichtingen waarin je rechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komt en je die waren of stoffen kunt verontreinigen of besmetten, moet je medisch geschikt zijn bevonden.
Daartoe dient een arts, aangesteld door de onderwijsinstelling, vóór 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving op een later tijdstip plaats vindt, een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
De geschiktheidsverklaring is éénmalig en geldt voor de ganse duur van de (ononderbroken) secundaire studies waarin rond voeding wordt gewerkt.
Informeer je in de school of bij het CLB voor meer details. 

 

Waar kan ik "Bakkersgast" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

 

Wat kan je behalen na "Bakkersgast" ? (OV 3 - G0)

 

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.

Bakker ( knelpuntberoep)

Bakkershulp ( knelpuntberoep)


Productieoperator voeding ( knelpuntberoep)

 

Interessante links

Buitengewoon onderwijs:


BuSO Opleidingsvorm 3 - Bakkersgast  

Beschrijving van de richting "Bakkersgast" (OV 3 )

 
Foto OK Foto OK Foto OK Foto OK Foto OK
Klik op de foto om te vergroten
 

Deze opleiding wil je leren ondersteunende bakkerstaken uitvoeren. 
Algemeen: Je leert:

  • het voorkomen verzorgen,
  • voor de hygiëne en het onderhoud zorgen,
  • werkzaamheden in de bakkerij voorbereiden,
  • gereedschappen gebruiken en machines bedienen,
  • de kwaliteit van de werkzaamheden bewaken,
  • taken veilig en hygiënisch uitvoeren,
  • in team werken.

    Met voorschriften inzake kwaliteit, welzijn, veiligheid en milieu omgaan, vooral
  • afval en restproducten sorteren en verwijderen,
  • speciale werkkledij dragen.

Bakkerij: Je leert:

  • producten en grondstoffen herkennen,
  • grondstoffen, hulpgrondstoffen, halffabrikaten en afgewerkte producten bewaren,
  • vullingen bereiden.

Broodbakkerorganisatie: Je leert een werkplan voor een broodbakker opstellen en uitvoeren.

Brood: Je leert:

  • brooddegen bereiden en voor het bakken klaarmaken,
  • zorg dragen voor een correct rijsproces, 
  • brood afbakken,
  • nabewerking van brood uitvoeren.

Boter-, vet- en soezendeeg: Je leert:

  • boter-, vet-, en soezendegen bereiden, voor het bakken klaarmaken en afbakken,
  • producten afwerken.

Beslagen en cakes: Je leert:

  • kooksuikers bereiden,
  • beslagen en cakebeslag bereiden, voor het bakken klaarmaken en afbakken,
  • producten afwerken.

Bladerdeeg en hartige bereidingen: Je leert:

  • degen bereiden, voor het bakken klaarmaken en afbakken,
  • zorg dragen voor een correct rijsproces,
  • producten afwerken.

Taarten en vlaaien: Je leert taarten en vlaaien bereiden.

Bijzondere toelatingsvoorwaarde:
Voor de studierichtingen waarin je rechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komt en je die waren of stoffen kunt verontreinigen of besmetten, moet je medisch geschikt zijn bevonden.
Daartoe dient een arts, aangesteld door de onderwijsinstelling, vóór 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving op een later tijdstip plaats vindt, een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
De geschiktheidsverklaring is éénmalig en geldt voor de ganse duur van de (ononderbroken) secundaire studies waarin rond voeding wordt gewerkt.
Informeer je in de school of bij het CLB voor meer details. 

Waar kan ik "Bakkersgast" volgen ? (OV 3 - G0)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wat kan je behalen na "Bakkersgast" ? (OV 3 - G0)

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.

Bakker ( knelpuntberoep)

Bakkershulp ( knelpuntberoep)


Productieoperator voeding ( knelpuntberoep)

Interessante links

Buitengewoon onderwijs: