BuSO Opleidingsvorm 3 - Hulpkelner  - modulair  

Beschrijving van de richting "Hulpkelner" (OV 3 )

Algemeen: Je leert:

  • het voorkomen verzorgen,
  • taken veilig en hygiënisch uitvoeren,
  • producten en grondstoffen herkennen,
  • de toepasselijke opslag- en bewaartechnieken uitvoeren,
  • voor de hygiëne en het onderhoud zorgen,
  • werkzaamheden in de grootkeuken plannen en voorbereiden,
  • leveringen van grondstoffen behandelen,
  • gereedschap gebruiken en machines bedienen en onderhouden,
  • in team werken.
    Met voorschriften inzake kwaliteit, welzijn, veiligheid en milieu omgaan, vooral
    • sorteren en opslaan van verschillende soorten afval,
    • speciale werkkledij dragen.

De opleiding omvat verschillende modules:

- Basis zaal: Aan de hand van eenvoudige handelingen verkrijgt men een inzicht in het werk in de zaal. De nadruk ligt op: de technieken bij het klaarzetten en voorbereiden van een zaal en een zicht krijgen op de sector met zijn verschillende mogelijkheden.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en aan beroepshoudingen.

- Onthaal en omgang met gasten: Deze module omvat het inoefenen van de technieken bij het ontvangen en bedienen van de gasten. De nadruk ligt op:
• verwelkomen en begeleiden van gasten
• opdienen van gerechten en dranken.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en aan beroepshoudingen.

- Interactie zaal/keuken: Deze module omvat het inoefenen van de technieken bij het lezen, het aankondigen en het doorgeven van een bestelbon. Men leert hier hoe gerechten worden afgehaald in de keuken.
Ook worden de draagtechnieken aangeleerd en veelvuldig ingeoefend.
De nadruk ligt op:
• klaarzetten van de zaal en het dienstmateriaal
• lezen, aankondigen en doorgeven van een bestelbon
• afhalen van gerechten uit de keuken
• draagtechnieken.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en aan beroepshoudingen.

Bijzondere toelatingsvoorwaarde:
Voor de studierichtingen waarin je rechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komt en je die waren of stoffen kunt verontreinigen of besmetten, moet je medisch geschikt zijn bevonden. Daartoe dient een arts, aangesteld door de onderwijsinstelling, vóór 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving op een later tijdstip plaats vindt, een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
De geschiktheidsverklaring is éénmalig en geldt voor de ganse duur van de (ononderbroken) secundaire studies waarin rond voeding wordt gewerkt.
Informeer je in de school of bij het CLB voor meer details.

 

Waar kan ik "Hulpkelner" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

 

Wat kan je behalen na "Hulpkelner" ? (OV 3 - G0)

 

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.

Barman ( knelpuntberoep)

Hulpkelner ( knelpuntberoep)

Kelner brasserie ( knelpuntberoep)


 

Interessante links

Buitengewoon onderwijs:





BuSO Opleidingsvorm 3 - Hulpkelner  - modulair  

Beschrijving van de richting "Hulpkelner" (OV 3 )

Algemeen: Je leert:

  • het voorkomen verzorgen,
  • taken veilig en hygiënisch uitvoeren,
  • producten en grondstoffen herkennen,
  • de toepasselijke opslag- en bewaartechnieken uitvoeren,
  • voor de hygiëne en het onderhoud zorgen,
  • werkzaamheden in de grootkeuken plannen en voorbereiden,
  • leveringen van grondstoffen behandelen,
  • gereedschap gebruiken en machines bedienen en onderhouden,
  • in team werken.
    Met voorschriften inzake kwaliteit, welzijn, veiligheid en milieu omgaan, vooral
    • sorteren en opslaan van verschillende soorten afval,
    • speciale werkkledij dragen.

De opleiding omvat verschillende modules:

- Basis zaal: Aan de hand van eenvoudige handelingen verkrijgt men een inzicht in het werk in de zaal. De nadruk ligt op: de technieken bij het klaarzetten en voorbereiden van een zaal en een zicht krijgen op de sector met zijn verschillende mogelijkheden.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en aan beroepshoudingen.

- Onthaal en omgang met gasten: Deze module omvat het inoefenen van de technieken bij het ontvangen en bedienen van de gasten. De nadruk ligt op:
• verwelkomen en begeleiden van gasten
• opdienen van gerechten en dranken.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en aan beroepshoudingen.

- Interactie zaal/keuken: Deze module omvat het inoefenen van de technieken bij het lezen, het aankondigen en het doorgeven van een bestelbon. Men leert hier hoe gerechten worden afgehaald in de keuken.
Ook worden de draagtechnieken aangeleerd en veelvuldig ingeoefend.
De nadruk ligt op:
• klaarzetten van de zaal en het dienstmateriaal
• lezen, aankondigen en doorgeven van een bestelbon
• afhalen van gerechten uit de keuken
• draagtechnieken.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en aan beroepshoudingen.

Bijzondere toelatingsvoorwaarde:
Voor de studierichtingen waarin je rechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komt en je die waren of stoffen kunt verontreinigen of besmetten, moet je medisch geschikt zijn bevonden. Daartoe dient een arts, aangesteld door de onderwijsinstelling, vóór 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving op een later tijdstip plaats vindt, een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
De geschiktheidsverklaring is éénmalig en geldt voor de ganse duur van de (ononderbroken) secundaire studies waarin rond voeding wordt gewerkt.
Informeer je in de school of bij het CLB voor meer details.

Waar kan ik "Hulpkelner" volgen ? (OV 3 - G0)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wat kan je behalen na "Hulpkelner" ? (OV 3 - G0)

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.

Barman ( knelpuntberoep)

Hulpkelner ( knelpuntberoep)

Kelner brasserie ( knelpuntberoep)