BuSO Opleidingsvorm 3 - Grootkeukenmedewerker  

Beschrijving van de richting "Grootkeukenmedewerker" (OV 3 )

Deze opleiding wil je leren in teamverband opdrachten uitvoeren in de grootkeuken.

Algemeen: Je leert:

  • het voorkomen verzorgen,
  • taken veilig en hygiënisch uitvoeren,
  • producten en grondstoffen herkennen,
  • de toepasselijke opslag- en bewaartechnieken uitvoeren,
  • voor de hygiëne en het onderhoud zorgen,
  • werkzaamheden in de grootkeuken plannen en voorbereiden,
  • leveringen van grondstoffen behandelen,
  • gereedschap gebruiken en machines bedienen en onderhouden,
  • in team werken,

    Met voorschriften inzake kwaliteit, welzijn, veiligheid en milieu omgaan, vooral
    • sorteren en opslaan van verschillende soorten afval,
    • speciale werkkledij dragen.

Keukenvaardigheden: Je leert:

  • de vereiste hoeveelheden ingrediënten inschatten,
  • vis reinigen,
  • verschillende snijtechnieken voor vlees, groenten en fruit uitvoeren,
  • verschillende kooktechnieken uitvoeren,
  • versnijden,
  • in porties verdelen,
  • helpen bij het voorbereiden en bereiden van gerechten.

Grootkeuken: Je leert:

  • grootkeukengerechten voorbereiden en bereiden,
  • een toonbankplan toepassen,
  • onder begeleiding de dienst verzorgen aan een toonbank in een grootkeukenrestaurant,
  • de klanten bedienen.

Download de modulaire opleidingsstructuur van het studiegebied Voeding hier.

Bijzondere toelatingsvoorwaarde:
Voor de studierichtingen waarin je rechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komt en je die waren of stoffen kunt verontreinigen of besmetten, moet je medisch geschikt zijn bevonden. Daartoe dient een arts, aangesteld door de onderwijsinstelling, vóór 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving op een later tijdstip plaats vindt, een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
De geschiktheidsverklaring is éénmalig en geldt voor de ganse duur van de (ononderbroken) secundaire studies waarin rond voeding wordt gewerkt.
Informeer je in de school of bij het CLB voor meer details. 

 

Waar kan ik "Grootkeukenmedewerker" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

 

Wat kan je behalen na "Grootkeukenmedewerker" ? (OV 3 - G0)

 

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.



Hulpkok ( knelpuntberoep)




Productieoperator voeding ( knelpuntberoep)

Productieoperator voeding ( knelpuntberoep)

 

Interessante links

Buitengewoon onderwijs:


BuSO Opleidingsvorm 3 - Grootkeukenmedewerker  

Beschrijving van de richting "Grootkeukenmedewerker" (OV 3 )

 
Foto OK Foto OK Foto OK Foto OK
Klik op de foto om te vergroten
 

Deze opleiding wil je leren in teamverband opdrachten uitvoeren in de grootkeuken.

Algemeen: Je leert:

  • het voorkomen verzorgen,
  • taken veilig en hygiënisch uitvoeren,
  • producten en grondstoffen herkennen,
  • de toepasselijke opslag- en bewaartechnieken uitvoeren,
  • voor de hygiëne en het onderhoud zorgen,
  • werkzaamheden in de grootkeuken plannen en voorbereiden,
  • leveringen van grondstoffen behandelen,
  • gereedschap gebruiken en machines bedienen en onderhouden,
  • in team werken,

    Met voorschriften inzake kwaliteit, welzijn, veiligheid en milieu omgaan, vooral
    • sorteren en opslaan van verschillende soorten afval,
    • speciale werkkledij dragen.

Keukenvaardigheden: Je leert:

  • de vereiste hoeveelheden ingrediënten inschatten,
  • vis reinigen,
  • verschillende snijtechnieken voor vlees, groenten en fruit uitvoeren,
  • verschillende kooktechnieken uitvoeren,
  • versnijden,
  • in porties verdelen,
  • helpen bij het voorbereiden en bereiden van gerechten.

Grootkeuken: Je leert:

  • grootkeukengerechten voorbereiden en bereiden,
  • een toonbankplan toepassen,
  • onder begeleiding de dienst verzorgen aan een toonbank in een grootkeukenrestaurant,
  • de klanten bedienen.

Download de modulaire opleidingsstructuur van het studiegebied Voeding hier.

Bijzondere toelatingsvoorwaarde:
Voor de studierichtingen waarin je rechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komt en je die waren of stoffen kunt verontreinigen of besmetten, moet je medisch geschikt zijn bevonden. Daartoe dient een arts, aangesteld door de onderwijsinstelling, vóór 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving op een later tijdstip plaats vindt, een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
De geschiktheidsverklaring is éénmalig en geldt voor de ganse duur van de (ononderbroken) secundaire studies waarin rond voeding wordt gewerkt.
Informeer je in de school of bij het CLB voor meer details. 

Waar kan ik "Grootkeukenmedewerker" volgen ? (OV 3 - G0)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wat kan je behalen na "Grootkeukenmedewerker" ? (OV 3 - G0)

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.



Hulpkok ( knelpuntberoep)




Productieoperator voeding ( knelpuntberoep)

Productieoperator voeding ( knelpuntberoep)

Interessante links

Buitengewoon onderwijs: