SO
- Startpagina SO
- Structuur SO
- 1e graad SO
- 3e graad SO
- 7e jaren
- Scholenzoeker SO
- Scholen en infomomenten
- Duaal leren
- Leren & werken
- OKAN
- Zoek studierichting
- Zoeken via studiedomeinen
- Zoeken via finaliteiten
- Zoeken via studiegebied
- Zoeken via belangstelling
- Studierendement
- Examencommissie SO
- -18j + buiten Vlaanderen
- Internaten
- Rapport schoolverlaters VDAB
- Privé-scholen
- Info voor schoolverlaters
- Keuzerooster
- Filmpjes
- Doorlichtingsverslagen
BuSO
BuSO Opleidingsvorm 4 - Restaurant en keuken
Beschrijving van de richting "Restaurant en keuken" (OV 4 ) |
|
De klemtoon ligt op de praktijk. Je bouwt verder op de kennis en de praktijkervaring die je reeds hebt opgedaan in de 2de graad en krijgt weinig algemene vakken. Je leert gastronomische bereidingstechnieken, versnijden, bedienen en omgaan met klanten volgens de regels van de etiquette. Je leert gasten ontvangen, begeleiden, adviseren en bedienen. Door de vele praktijkuren en stages in binnen- of buitenland leer je snel en efficiënt werken, stress beheersen en problemen oplossen wanneer ze zich voordoen. In deze opleiding moet je heel wat duur beroepsmateriaal en –kledij kopen. |
|
Voor de studierichtingen waarin je rechtstreeks in contact komt met voeding moet je bijkomend een medisch attest hebben waaruit blijkt dat je medisch geschikt bent om met voedingswaren te werken! Meer info nodig? Contacteer je school of je CLB. |
Waar kan ik "Restaurant en keuken" volgen ?
Wat kan je behalen na "Restaurant en keuken" ? (OV 4 - G3) |
Mogelijke beroepen
Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.
Interessante links
BuSO Opleidingsvorm 4 - Restaurant en keuken |
Beschrijving van de richting "Restaurant en keuken" (OV 4 ) |
|
De klemtoon ligt op de praktijk. Je bouwt verder op de kennis en de praktijkervaring die je reeds hebt opgedaan in de 2de graad en krijgt weinig algemene vakken. Je leert gastronomische bereidingstechnieken, versnijden, bedienen en omgaan met klanten volgens de regels van de etiquette. Je leert gasten ontvangen, begeleiden, adviseren en bedienen. Door de vele praktijkuren en stages in binnen- of buitenland leer je snel en efficiënt werken, stress beheersen en problemen oplossen wanneer ze zich voordoen. In deze opleiding moet je heel wat duur beroepsmateriaal en –kledij kopen. |
|
Voor de studierichtingen waarin je rechtstreeks in contact komt met voeding moet je bijkomend een medisch attest hebben waaruit blijkt dat je medisch geschikt bent om met voedingswaren te werken! Meer info nodig? Contacteer je school of je CLB. |
Waar kan ik "Restaurant en keuken" volgen ? (OV 4 - G3) |
Wat kan je behalen na "Restaurant en keuken" ? (OV 4 - G3) |
Mogelijke beroepen
Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.