BuSO Opleidingsvorm 4 - Restaurant en keuken  

Beschrijving van de richting "Restaurant en keuken" (OV 4 )

Wanneer je houdt van de gastronomische sector en graag de handen uit de mouwen steekt, is deze opleiding misschien iets voor jou.

In deze studierichting oefen je de basistechnieken in van het keuken- en restaurantwerk.
In de 2e graad leer je gerechten bereiden en serveren op een hygiënische en veilige manier.
Je kookt (bakken, frituren, braden, roosteren, gratineren…), leert basisbereidingen (fonds, soepen, sausen) maken, oefent versnijdingtechnieken in, dient op en leert correct en charmant omgaan met gasten (onthaal, reserveren…).
Ook etiquette en spreekvaardigheid (Nederlands, Frans en Engels) krijgen veel aandacht in de opleiding.

Er is veel oefen- en demonstratietijd voorzien.
Via binnen- en buitenlandse stages, studiereizen en  bedrijfsbezoeken kom je in contact met de nieuwste gastronomische trends en technieken.

Hou er rekening mee dat de aankoop van beroepskledij en –materieel een meerkost betekent.
Later blijkt dit niet altijd een verloren uitgave.

Op het einde van de 2e graad kan je reeds aan de slag als zaal- of keukenmedewerker in een restaurant of cateringbedrijf.
Je kan natuurlijk ook doorstromen naar de 3e graad.

Let op: Voor de studierichtingen waarin je rechtstreeks in contact komt met voeding moet je bijkomend een medisch attest hebben waaruit blijkt dat je medisch geschikt bent om met voedingswaren te werken!
Je hoeft dit attest maar 1 keer aan te vragen tijdens je secundaire studies.
De geschiktheidsverklaring is immers geldig voor de rest van je (ononderbroken) secundaire studies waarin je werkt rond voeding.
Een arts,aangesteld door de school, dient dit attest uit te reiken vóór 1 oktober van het schooljaar.
Schrijf je je later in dan dient dit attest onmiddellijk uitgereikt te worden.
Meer info nodig? Contacteer je school of je CLB.

 

Waar kan ik "Restaurant en keuken" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

 

Wat kan je behalen na "Restaurant en keuken" ? (OV 4 - G2)

 

Interessante links

Buitengewoon onderwijs:






BuSO Opleidingsvorm 4 - Restaurant en keuken  

Beschrijving van de richting "Restaurant en keuken" (OV 4 )

Wanneer je houdt van de gastronomische sector en graag de handen uit de mouwen steekt, is deze opleiding misschien iets voor jou.

In deze studierichting oefen je de basistechnieken in van het keuken- en restaurantwerk.
In de 2e graad leer je gerechten bereiden en serveren op een hygiënische en veilige manier.
Je kookt (bakken, frituren, braden, roosteren, gratineren…), leert basisbereidingen (fonds, soepen, sausen) maken, oefent versnijdingtechnieken in, dient op en leert correct en charmant omgaan met gasten (onthaal, reserveren…).
Ook etiquette en spreekvaardigheid (Nederlands, Frans en Engels) krijgen veel aandacht in de opleiding.

Er is veel oefen- en demonstratietijd voorzien.
Via binnen- en buitenlandse stages, studiereizen en  bedrijfsbezoeken kom je in contact met de nieuwste gastronomische trends en technieken.

Hou er rekening mee dat de aankoop van beroepskledij en –materieel een meerkost betekent.
Later blijkt dit niet altijd een verloren uitgave.

Op het einde van de 2e graad kan je reeds aan de slag als zaal- of keukenmedewerker in een restaurant of cateringbedrijf.
Je kan natuurlijk ook doorstromen naar de 3e graad.

Let op: Voor de studierichtingen waarin je rechtstreeks in contact komt met voeding moet je bijkomend een medisch attest hebben waaruit blijkt dat je medisch geschikt bent om met voedingswaren te werken!
Je hoeft dit attest maar 1 keer aan te vragen tijdens je secundaire studies.
De geschiktheidsverklaring is immers geldig voor de rest van je (ononderbroken) secundaire studies waarin je werkt rond voeding.
Een arts,aangesteld door de school, dient dit attest uit te reiken vóór 1 oktober van het schooljaar.
Schrijf je je later in dan dient dit attest onmiddellijk uitgereikt te worden.
Meer info nodig? Contacteer je school of je CLB.

Waar kan ik "Restaurant en keuken" volgen ? (OV 4 - G2)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wat kan je behalen na "Restaurant en keuken" ? (OV 4 - G2)